Sosyal Medya

Otomobil

Turizmdeki Artış Havalimanı Araç Kiralamaya da Yansıdı!

Pandemide azalan seyahatlerden dolayı havalimanı araç kiralama da azalmıştı. Şimdi ise yeniden bu hizmet kullanılmaya başlandı. Araç kiralama, özellikle seyahatlerde oldukça avantaj sağlayan bir hizmet olduğu için yolcular tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Şehir içinde gezerken araç konforu ile daha çok turistik yeri görmek mümkün.

Turizmdeki Artış Havalimanı Araç Kiralamaya da Yansıdı

2020 Mart ayından beri tüm dünyada etkisini gösteren Covid-19 pandemisi, uzun süre sosyal hayatı da etkiledi. Son dönemlerde pandeminin etkisi ise azalmaya başladı. Bu da doğal olarak sosyal hayata yansıdı ve yavaş yavaş pandemi öncesi yaşama dönüldü.

Pandemide en çok azalan şeylerden biri de seyahatlerdi. Şehirler ve ülkeler arası seyahate pek çok kısıtlamalar getirildiğinden dolayı turizm sektörü de sekteye uğramıştı. Bu etkinin azalmasıyla birlikte turizm tekrar yükselişe geçti ve seyahatlerde yoğunluk arttı. Pandemide azalan seyahatlerden dolayı havalimanı araç kiralama da azalmıştı. Şimdi ise yeniden bu hizmet kullanılmaya başlandı. Araç kiralama, özellikle seyahatlerde oldukça avantaj sağlayan bir hizmet olduğu için yolcular tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Şehir içinde gezerken araç konforu ile daha çok turistik yeri görmek mümkün.

Havalimanında Araç Kiralamanın Size Sağlayacağı Faydalar

Özellikle çok uzak yerlere seyahat ederken uçak en pratik ve konforlu seçeneklerden biri olarak öne çıkıyor. Aynı zamanda yolculuk süresinin daha kısa olması da kullanıcıları bu yönteme yönelten özelliklerden biri. Hemen her havalimanında, havalimanı araç kiralama şirketleri bulunuyor ve bunlar ile araç kiralamak çok kolay. Havalimanından araç kiralamanın size sağlayacağı avantajlar ise şunlar:

  • Tatiliniz boyunda kendinizi daha konforlu hissedebilirsiniz.
  • Uzun yolculukların aracınıza vereceği zararları minimuma indirebilir ve hava yoluyla gideceğiniz yere daha hızlı ulaşabilirsiniz.
  • Havalimanından araç kiralama yaptığınızda istediğiniz lokasyona kadar gidebilirsiniz. Böylece yalnızca şehir merkezini değil, uzak noktalardaki turistik yerleri de gezebilirsiniz.
  • Araç kiraladığınızda, tatiliniz boyunca istediğiniz yere istediğiniz zaman gidebilme özgürlüğüne sahip olabilirsiniz.
  • Uzun süreli bir tatil yapacağınızı düşünecek olursak, havalimanından kiralayacağınız araç ile tüm tatil boyunca kullanacağınız eşyaları daha rahat taşıyabilirsiniz.
  • Havalimanından araç kiraladığınızda, aracı geri verirken park yeri aramak zorunda kalmazsınız.
  • Araç kiralayarak zaman tasarrufu yapabilirsiniz. Uçaktan iner inmez sizi karşılayan araç kiralama şirketlerinden araba kiralayarak gideceğiniz yere hızla ulaşabilirsiniz.

Havalimanından araç kiralamanın en avantajlı yönlerinden biri 7/24 kiralama yapabiliyor olmanızdır. Farklı saatlerde iniş yapan uçaklar olduğu için havalimanı araç kiralama firmaları her zaman açıktır. Bu sayede gece geç saatte uçaktan inseniz bile rahatlıkla araba kiralayabilirsiniz. İndiğiniz şehirdeki araç kiralama firmaları yerine havalimanındakileri tercih ederek daha rahat edebilirsiniz. Örneğin; İstanbul havalimanı araç kiralama sayesinde uçaktan iner inmez kiraladığınız aracı yine havalimanına geri getirmeniz gerekir. Yani dönüş tarihinize göre araç kiralama sürenizi ayarlayabilir ve havalimanına kiralık aracınızla dönebilirsiniz. Böylece havalimanına gidiş saatini tamamen kendinize göre ayarlayabilir ve uçağı kaçırma riskini minimuma indirgeyebilirsiniz.

Özellikle çok sayıda firmanın bulunduğu havalimanlarında araç seçimi, kiralama koşulları vb. bakımından daha fazla seçeneğe sahip olabilirsiniz. İzmir havalimanı araç kiralama konusunda oldukça zengindir. Kullanıcılar oldukça sık araç kiralama hizmetini tercih eder ve geniş çeşitlilik içinde kendilerine uygun aracı kolayca bulabilir.

Havalimanı Araç Kiralamada Birtakım Koşullar Bulunuyor

Havalimanı araç kiralama şartları, normal araç kiralama şartları ile aynıdır. Havalimanından araç kiralayabilmek için şu koşulları yerine getirmeniz gerekiyor:

  • Sürücü yaşınızın 21 olması gerekir. Çünkü sigorta şartları gereği ekonomik bir araç kiralamak için minimum yaş sınırı budur. Orta ve üst sınıf araçlarda ise bu sınır 24 ve 27’dir. Lüks ve büyük araçları kiralayabilmek için ise en az 28 yaşında olmanız gerekiyor.
  • Ekonomik, orta ya da üst sınıf bir araç kiralamak istiyorsanız, ehliyet sürenizin en az 3 veya 4 yıllık olması gerekiyor. Lüks ve büyük araçlarda ise bu süre 3 yıla çıkıyor.
  • Kiraladığınız aracı birden fazla kişi kullanacaksa, kiralama öncesi bunu bildirmeniz ve kontrata işlenmesi gerekir. Bu sayede ek sürücü de kasko sigortası kapsamına alınır. Ek sürücünün de yaş ve ehliyet kriterlerine uyması önemlidir.
  • Kiraladığınız aracın ücretine belli bir hız sınırı dahil edilir. Bu sınırı aşmanız durumunda kilometre aşım ücreti uygulanır.
  • Araç kiralayabilmeniz için ücretin tamamını ya da ön ödeme tutarını ödemeniz gerekiyor. Havalimanı araç kiralama firmaları tarafından aracı teslim alırken mutlaka kredi kartınız ve ehliyetinizi yanınızda bulundurmalısınız.
  • Aracı kullandığınız süre boyunca olası park ve trafik cezaları, eksik yakıt gibi durumların teminat altına alınması gerekir. Sürücü adına düzenlenmiş bir sürücü belgesi kredi kartı ile bu işlem sağlanır. Bunlar aynı zamanda hukuken de mecburidir. Kiracının bankalar tarafından hesaplanan kredi notu da kontrol edilir.
  • Aracınızı iner inmez havalimanından teslim almak istiyorsanız, aracın teslim alınmasına 24 saat kala uçuş bilgilerinizi e-posta yoluyla kiralama firmasına iletmeniz faydalı olacaktır. Bu uçuş bilgileri sayesinde, uçağınız rötar yapsa bile iner inmez karşılanırsınız ve aracınızı alabilirsiniz.
  • Havalimanından araç kiraladığınızda onu geri teslim ederken yine havalimanına getirmeniz gerekir. Kontratı kaç gün için yaptıysanız, aracı da bu tarihe göre geri getirmelisiniz. Ancak aracınızı Dokay’dan kiralarsanız iade ofislerine de bırakabilirsiniz.

Farklı şehirlerde havalimanı araç kiralama fiyatları değişkenlik gösterebilmektedir. Bunun için şehrin koşulları, trafik durumu, araç çeşidi gibi kriterler göz önünde bulundurulur. Havalimanı araç kiralamanın avantajları ve konforu sayesinde tatilinizi daha da keyifli hale getirmek sizin elinizde!

Pek Çok Havalimanında Araç Kiralama Hizmeti Sizinle

Havalimanlarının hemen hepsinde araç kiralama firmaları bulunmaktadır. Bu firmalar, kullanıcılara daha konforlu bir seyahat ve tatil imkanı sunar. İzmir havalimanı araç kiralama konusunda oldukça fazla seçenek sunarak farklı ihtiyaçları karşılıyor. Çok yüksek kapasiteye sahip olan İzmir havalimanında, araç kiralama hizmeti de oldukça sık kullanılıyor. İş, okul, sağlık vb. amacıyla her gün İzmir’e binlerce kişi seyahat ediyor. İşlerini daha hızlı halletmek isteyenlerin ilk aklına gelen alternatifler arasında da araç kiralama yer alıyor. Araç kiralamanın avantajlarından yararlanan yolcular, İzmir’de daha kolay ulaşım olanağına sahip olabiliyor. Aynı zamanda geri dönüş işini de araç kiralama sayesinde çözerek uçak kaçırma riskini minimuma indirgeyebiliyorlar. Balıkesir havalimanı araç kiralama da oldukça yoğun kullanılan bir hizmet. Balıkesir, özellikle yaz aylarında yoğun bir göç alıyor. Tatil boyunca rahat etmek isteyen yerli ve yabancı misafirler havalimanı araç kiralamayı oldukça iyi bir çözüm olarak görüyor.

Ülkemizin kalabalık şehirlerinden olan Ankara’da da havalimanı araç kiralama hizmeti çok yoğun kullanılıyor. Ankara havalimanı araç kiralama konusunda sunduğu geniş yelpaze ile farklı yolculara en uygun seçenekleri sağlayabiliyor. Bu sayede daha konforlu ve keyifli bir yolculuk imkanı elde eden yolcular, araç kiralama ile kolaylığın keyfini çıkarıyor. Dokay, havalimanı araç kiralamada öne çıkan firmalardan biri olarak Balıkesir Koca Seyit ve Konya Havalimanında ofise sahiptir. Bu sayede uçaktan iner inmez yetkili ofislere gelerek size sunduğu araç kiralama avantajlarını öğrenebilirsiniz. Kolay ve pratik bir şekilde ehliyetiniz ile araç kiralayarak, tatiliniz boyunca kendinizi daha rahat hissedebilirsiniz. Dokay güvencesi ve kalitesi ile şehir içi ulaşım konusunda pratiklik elde edebilirsiniz. Geniş araç yelpazesi içinden ihtiyaçlarınıza, isteklerinize ve bütçenize uygun olanı tercih edebilirsiniz. Tam aradığınız özelliklere sahip araçları Dokay’da bularak tatilinizde de hususi araç konforuna sahip olabilirsiniz.