Sosyal Medya

Genel

Türk Hacker Rekor Ceza Aldı!

30'a yakın ülkede ATM'leri saniyeler içerisinde boşaltan Türk Hacker Ercan Fındıkoğlu, Amerika'da ağır hapis cezasına çarptırıldı.

30’a yakın ülkede ATM’leri saniyeler içerisinde boşaltan Türk Hacker Ercan Fındıkoğlu, Amerika’da ağır hapis cezasına çarptırıldı.

İlk olarak 2011 senesinde yaptığı vurgunla ismini duyuran Türk hacker Ercan Fındıkoğlu, kısa süre içerisinde Amerika‘nın en çok arananlar listesinde üst sıralara oynamaya başlamıştı.

Fındıkoğlu 2011‘de yazdığı çeşitli yazılımlarla 18 ülkede saniyeler içerisinde ATM‘leri boşaltarak 14 milyon dolarlık bir vurgun yapmıştı. Bu vurgundan bir sene sonra yine benzer bir şekilde 20 ülkedeki ATM‘lerden 5 milyon dolar çalan Fındıkoğlu, Şubat 2013‘te yaptığı vurgundan sonra yakalanmıştı.

10 Saatte 40 Milyon Çaldı!

Şubat 2013’te Amerika‘nın da içerisinde bulunduğu 23 ülkede 10 saat içerisinde ATM‘lerden tam 40 milyon dolarlık parayı zimmetine geçiren Fındıkoğlu bir anda tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Bir çok ülke tarafından aranan Fındıkoğlu 2013’ün sonlarında Almanya‘da ele geçirilmiş ve hapse atılmıştı.

1

Fındıkoğlu paralardan kendine yorgan yapıp fotoğrafını paylaşmıştı.”

Amerika, Fındıkoğlu‘nun yakalanmasının ardından Almanya ile temasları arttırmış ve Türk hackerın kendilerine iadesini talep etmişti. Almanya bu konuya ilkten sıcak bakmasa da tam 18 ay sonra anlaşma sağlandı ve Fındıkoğlu, Amerika‘ya teslim edildi.

Amerika‘ya teslim edilen Fındıkoğlu hakkında tam 247 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Davanın önümüzdeki günlerde sonuçlanması bekleniyor. Fındıkoğlu‘nun cezasında yapılacak tüm indirimlere rağmen ömrünün geri kalanının hapiste geçireceği tahmin ediliyor.

Öte yandan özellikle hackerlardan kurulu gizli kuvvetleriyle bilinen Amerika‘nın Fındıkoğlu‘nu hapiste çürümeye mahkum edip etmeyeceği de diğer bir senaryo konusu.