Sosyal Medya

Genel

Turkcell, Fiber Abonelerine Aralık Ayında 100 mbps Hız Hediye!

1 Milyon fiber kullanıcıya ulaşan Turkcell Superonline, Aralık ayında tüm kullanıcılarının hızını 100 mbps yapıyor.

1 Milyon fiber kullanıcıya ulaşan Turkcell Superonline, Aralık ayında tüm kullanıcılarının hızını 100 mbps yapıyor.

Düzenlenen basın toplantısında Turkcell Superonline, 1 milyonuncu fiber müşteriye ulaştığını duyurdu. 15 ilde evlere fiber hizmeti sunan Turkcell Superonline, Manisa, Denizli ve Tekirdağ illerine 2017 yılında fiber hizmeti vermeye başlayacak.

Fiber olmayan evlere 4.5G hızında havadan internet götürmek için çalışmalar yaptıklarını belirten Turkcell Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, “Biz Türkiye’de çeşitli nedenlerle fiber götürülemeyen evlere de ulaşmanın peşindeyiz. Bunun için evlere havadan 4.5G hızında internet sağlayacak WTTH (Wireless to the home) teknolojisi üzerinde çalışıyoruz.” dedi.

Turkcell Superonline

WTTH teknolojisiyle 4.5G kapsamasını ev içerisinde Wi-Fi ile dağıtılabileceği, WTTH modem üzerinde bulunan SIM kart sayesinde kullanıcıların bulunduğu yerdeki 4.5G baz istasyonlarına bağlanarak ADSL’den daha hızlı bir internet hizmeti alabilecek.

Fiber için 4.2 milyar TL yatırım yapan firma 36 bin 300 kilometre fiber ağına ulaşarak, 2.6 milyon haneye ışık hızında internet hizmeti sağlıyor.