Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Türkiye Bilişim Vakfı, Future Unicorn 2023 ödülleri için aday seçiyor

Türkiye Bilişim Vakfı'nın, Bilişim Sanayicileri Derneği ve Türk Elektronik Sanayicileri Derneği işbirliğiyle oluşturduğu Dijital Türkiye Platformu, “Future Unicorn” yarışmasına aday göstermek üzere başvuruları toplamaya başladı.

Türkiye Bilişim Vakfı, Future Unicorn 2023 ödülleri için aday seçiyor

Türkiye Bilişim Vakfı’nın, Bilişim Sanayicileri Derneği ve Türk Elektronik Sanayicileri Derneği işbirliğiyle oluşturduğu Dijital Türkiye Platformu, “Future Unicorn” yarışmasına aday göstermek üzere başvuruları toplamaya başladı.

Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ve Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) birlikteliğiyle 2011 yılında kurulan ve Dijital Europe üyesi olan Dijital Türkiye Platformu, DIGITALEUROPE tarafından gerçekleştirilen, Avrupa’nın gelecek vaat eden scaleup’larının ödüllendirildiği Future Unicorn Award 2023 ödülleri için aday başvurularını toplamaya başladı.

Bu yıl ödül töreni 8 Mart 2023 Dünya Kadınlar Günü’nde gerçekleştirileceği için bu günü kutlamak, kadınların girişimcilikte yer almasını cesaretlendirmek amacıyla kadın girişimci tarafından kurulmuş olmak değerlendirmelerde önemli bir kriter olarak belirlendi.

Türkiye Bilişim Vakfı başkanı Faruk Eczacıbaşı, Türkiye’den her yıl bu yarışmaya aday gösterilen şirketlerin Avrupa’da uyandırdığı ilginin önemine dikkat çekerken, geçen yıl kazanılan ödülün sosyal etki ve büyümenin paralel sağlanabileceğini göstermek açısından çok değerli olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz yıl aday gösterilen Fazla Gıda ilk üçe girerek Avrupa kamuoyu nezdinde önemli görünürlük kazanmış ve ilgi uyandırmıştı.

Süreç nasıl işliyor?

Avrupa’da kurulmuş ve büyümekte olan scaleup’larının yarıştıkları bu ödül programı için her yıl üye 41 sivil toplum kuruluşu birer aday göstermek hakkına sahip oluyor. Adaylar, büyüme göstergeleri, aldıkları fon büyüklükleri, inovatif olmaları, sosyal etkileri, pazar potansiyelleri ve faaliyet gösterdikleri pazarlar gibi pek çok kritere göre değerlendiriliyor ve üye kurumların jüri olduğu platformda oylanıyor. İlk üçe giren aday, Brüksel’de her yıl yapılan Masters of Digital etkinliğine davet ediliyor, panel ve konuşmalara katılıyor. Etkinlik günü, birinciliği kazanan aday ilan edilerek ödüllendiriliyor.