Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) FAST işlem tutar limitlerini artırdı!

TCMB'den yapılan açıklamaya göre, FAST işlem tutar limitleri 4 Nisan 2024 itibarıyla para transferlerinde 100 bin TL'ye, FAST-TR Karekod kullanılarak gerçekleştirilecek işyeri ödemelerinde ise 250 bin TL'ye yükseltilecek.

FAST işlem tutar limitleri artırıldı

TCMB’den yapılan açıklamaya göre, FAST işlem tutar limitleri 4 Nisan 2024 itibarıyla para transferlerinde 100 bin TL’ye, FAST-TR Karekod kullanılarak gerçekleştirilecek işyeri ödemelerinde ise 250 bin TL’ye yükseltilecek.

 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) FAST işlem tutar limitlerini artırdı.

TCMB’den yapılan açıklamaya göre FAST sistemine gösterilen talep ve ödemeler ekosisteminin gereksinimleri göz önünde bulundurularak, 4 Nisan 2024 tarihi itibarıyla FAST işlem tutar limitleri para transferlerinde 50 bin TL’den 100 bin TL’ye, FAST-TR karekod kullanılarak gerçekleştirilecek dinamik doğrulamalı işyeri ödemelerinde ise 100 bin TL’den 250 bin TL’ye yükseltilecek.

 

FAST Nedir?

FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi), TCMB’nin sunduğu anlık para transferine yönelik yeni bir bankalar arası ödeme sistemidir.

FAST ile EFT farkı nedirFAST ile EFT‘nin temel farkıFAST aracılığıyla 7/24 para transferi yapabilmenizdir. EFT‘de ise işlem saatleri, mesai saatleri ile sınırlandırılmıştır ve mesai saatleri sonrasında yapılan işlemler bir sonraki iş günü gerçekleştirilmek üzere bekletilir.

 

Fast yapınca ne olur?

FAST ile yapılan para gönderimi alıcı hesabına anında ulaştırılırken; EFT’de paranın alıcı hesabına geçmesi için bir süre gerekmektedir. EFT’de daha yüksek tutar ile para transferi yapılırken; FAST’ta işlem başına tutar sınırı bulunmaktadır.

 

Fast ile gönderilen para geri alınabilir mi?

Yani karşı tarafın hesabına anında geçmektedir. Bu yüzden havale işlemlerinde iptal etme ya da işlemi geri alma gibi bir durum kural olarak yoktur. Ancak istisnai bir şekilde Hafta sonu yapılan havale işlemi ileri tarihli olarak ayarlandıysa, para gönderen mağdur bu havale işlemini kolay bir şekilde iptal edebilir.

 

Fast ile para gönderme ücretli mi?

FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) ile hızlı ve kolay bir şekilde 7/24 para transferlerini ücretsiz gerçekleştirebilirsin. Para transferinin en hızlı yolu olan FAST*** ile birlikte “Kolay Adres” kullanarak IBAN’sız para transferi yapabilirsin.