Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Türkiye’nin İlk Bağımsız FRC Takımına Yeni Ödül

Geleceği referans alan iklimlendirme teknolojilerinin öncüsü Systemair’in desteklediği, Türkiye'nin ilk bağımsız FRC takımı Cymurghs, İzmir’de düzenlenen ve öğrencilerinin tasarladığı endüstriyel robotların yarıştığı FIRST Robotics Competition (FRC) 2021 İzmir Off Season etkinliğine katıldı.

Systemair’in desteklediği Türkiye’nin ilk bağımsız FRC takımı Cymurghs, FIRST Robotics Competition (FRC) 2021 İzmir Off Season etkinliğinde Engineering Inspiration ödülünü almaya hak kazandı

Türkiye’nin ilk bağımsız FRC takımına yeni ödül

Geleceği referans alan iklimlendirme teknolojilerinin öncüsü Systemair’in desteklediği, Türkiye’nin ilk bağımsız FRC takımı Cymurghs, İzmir’de düzenlenen ve öğrencilerinin tasarladığı endüstriyel robotların yarıştığı FIRST Robotics Competition (FRC) 2021 İzmir Off Season etkinliğine katıldı. Mühendisliğe olan ilgiyi artırmada başarı gösteren takımlara verilen “Engineering Inspiration” ödülünü almaya hak kazanan Cymurghs, takım olarak beş maça çıkarken Chairman’s sunumuna katıldı ve paylaşımlarıyla büyük ilgi gördü.

İklimlendirme sektörünün teknoloji öncüsü Systemair, başarılı öğrencilere ve geleceğin mühendis adaylarına destek vererek Türkiye’nin genç yeteneklerinin önünü açmayı ve sektörün gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor. Şirketin desteklediği Türkiye’nin ilk bağımsız FRC takımıCymurghs, Türkiye’nin 15 farklı şehrinden katılan öğrencilerle fiziksel ve çevrimiçi ortamlarda bir araya gelerek yıl boyunca ülkedeki STEM erişilebilirliğindeki eşitsizliği gidermek adına çalışmalar yürütüyor.

Son olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, İZELMAN, İZFAŞ, Fuar İzmir ve Fikret Yüksel Vakfı teknik desteğiyle düzenlenen, öğrencilerinin tasarladığı endüstriyel robotların yarıştığı FIRST Robotics Competition (FRC) 2021 İzmir Off Season’de yer alan Cymurghs, Engineering Inspiration ödülünü kazandı. Bu ödül aynı zamanda Regional olarak adlandırılan uluslararası yarışmalarda kazanıldığında Dünya Şampiyonası’na katılma bileti anlamına geliyor.

Üç sezonda 9 ödül ile büyük başarı kaydetti

STEM ve FIRST değerlerini yayma misyonuyla hareket eden ve mühendislik sürecini inovasyonla birleştiren Cymurghs, aldığı bu ödülle başarısını bir kez daha kanıtladı. İzmir’de dört gün süren ve 26 takımın robotlarının yarıştığı etkinlikte Cymurghs, takım olarak beş maça çıkarken Chairman’s sunumuna katıldı ve pit sunumlarıyla da ziyaretçilerinden büyük ilgi topladı. Üç sezonda toplam dokuz ödül alarak büyük bir başarıya imza atan takım; FIRST’ün en prestijli ödülü olarak kabul edilen Chairman’s Ödülü’nün yanı sıra Mühendislikte Mükemmellik Ödülü, Kontrol Sisteminde İnovasyon Ödülü, Rookie All Star Ödülü, Dean’s List Ödülü ve Jüri Özel Ödülü’nü evine götürdü.