Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Türkiye’nin İlk Döngüsel Mağazası Nivogo Akasya’da Açıldı

Türkiye’nin öncü döngüsel dönüşüm hareketi Nivogo, kullanıcılardan ve marka ortaklarından aldığı ürünleri yenileyerek ömürlerini uzatıyor ve döngüsel ekonomiye geri kazandırıyor. Bu sayede kullanıcılara daha sürdürülebilir ve bilinçli bir alışveriş deneyimi sunuyor.

Türkiye’nin İlk Döngüsel Mağazası Nivogo Akasya’da Açıldı

Türkiye’nin ilk döngüsel mağazası Nivogo’nun açılış etkinliği 15 Ağustos Pazartesi günü Akasya’da gerçekleşti. Açılış günü Nivogo Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tunahan Kafa’nın moderasyonuyla düzenlenen döngüsel dönüşüm panelinde, marka Kurucu Ortağı Arnas Akbaş ve Türk İşi Minimalizm’in kurucusu Hale Acun Aydın konuşmacı olarak yer aldı. Açılışta sürdürülebilirliğe ve döngüsel dönüşüm hareketine destek veren ünlü isimler bir araya geldi.

Türkiye’nin öncü döngüsel dönüşüm hareketi Nivogo, kullanıcılardan ve marka ortaklarından aldığı ürünleri yenileyerek ömürlerini uzatıyor ve döngüsel ekonomiye geri kazandırıyor. Bu sayede kullanıcılara daha sürdürülebilir ve bilinçli bir alışveriş deneyimi sunuyor.

Nivogo faaliyete başladığı 2021 yılı başından beri markaların farklı sebeplerden dolayı kullanıcılarıyla buluşamamış 300 binden fazla moda ürününü yeniledi. Bu ürünler arasında sadece barkodu eksik olduğundan dolayı imhası beklenen ürünler, çiftleri kaybolmuş ayakkabılar, teşhir ürünleri, iadeler ve hızlı moda etkisiyle satılamayıp askıda kalmış eski sezon kıyafetler de yer alıyor. Nivogo tüm bu ürünleri döngüsel iş modeline göre geliştirdiği teknolojik altyapısıyla Gebze’de yer alan Türkiye’nin ilk ve en büyük Yenileme Merkezi’nde, gelen her ürünün ihtiyaçlarına özel, farklı bir NivoKod vererek tekilleştiriyor, her birine benzersiz bir NivoKod tanımlanan ürünlerin döngüsel dönüşüm rotasını belirliyor. Böylece gelen her ürünün önce yenileme ihtiyaçları tespit ediliyor daha sonra gerekli müdahaleler gerçekleştirilerek yenileniyor. Yenileme işlemleri tamamlanan, dezenfekte edilen ve Nivogo’nun kendi geliştirdiği yapay zekâ temelli fiyatlandırma teknolojisi ile yeniden fiyatlandırılan ürünler paketlenerek satışlarının yapılacağı noktalara transfer ediliyor. Bu şekilde Nivogo; ürünlerin ömürlerini uzatarak milyarlarca litre su israfının, binlerce ton karbon emisyonunun ve imha edilecek milyonlarca ürünün önüne geçiyor.

Nivogo, 15 Ağustos’ta Akasya’da açılan Türkiye’nin ilk Döngüsel Mağazası ile yenileme merkezinde işleme aldığı ürünler arasına artık kullanıcıların ihtiyaç duymadıkları ürünlerini de ekleyecek. Fatura, sertifika veya satış belgesi gibi bir belge ile orijinalliği kanıtlanabilen ürünlerini Nivogo Akasya’ya getirenler döngüsel dönüşüm hareketinin bir parçası olabilecek. Dolaplarını Nivogo ile temizleyen kullanıcılar Nivogo mağazalarında geçerli olacak NivoPuan kazanarak mağaza içindeki yenilenmiş ürünlerden alışveriş yapabilecek.

Döngüsel Dönüşüm Panelinde Moda Sektöründeki Çarpıcı Gerçekler Konuşuldu!

Açılışın takibinde Akasya ortak alanında gerçekleşen döngüsel dönüşüm panelinde moda sektöründeki çarpıcı gerçekler konuşuldu. Nivogo Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tunahan Kafa’nın moderasyonuyla gerçekleşen panelde, Nivogo Kurucu Ortağı Arnas Akbaş ve Türk İşi Minimalizm’in kurucusu Hale Acun Aydın konuşmacı olarak yer aldı. Panelde günümüzde moda sektörünün doğaya verdiği zararın önlenmesinde sürdürülebilir ve döngüsel iş modellerinin önemi, Nivogo’nun küçük bir atölyeden başlayarak, Türkiye’nin ilk döngüsel mağazası Nivogo Akasya’ya kadar uzanan yolculuğu konuşuldu. Türk İşi Minimalizm’in kurucusu Hale Acun Aydın ise, kendi deneyimlerinden yola çıkarak, dinleyicilerle sürdürülebilir yaşam yolculuğunu ve Nivogo’nun varlığının sürdürülebilir iyi bir gelecek için önemini paylaştı. Marka Kurucu Ortağı Arnas Akbaş, moda sektöründeki gerçeklerden bahsetti. ‘’Bir yılda üretilen giyim ürünü sayısı 100 milyar parçayı bile geçmiş durumda. Her yıl 100 milyar ürün üretilirken 85 milyar ürün ise farklı sebepler yüzünden imha edilmek durumunda kalıyor. Her saniye ortalama bir çöp kamyonu dolusu kadar tekstil ürünü ya çöplüklere bırakılıyor ya da yakılarak imha ediliyor. Bu durumun en acı kısmı ise imha edilen bu ürünlerin yaklaşık %30’unun daha kullanıcıya dahi ulaşamamış ürünler olması. Nivogo’yla ayda 100 bine çıkan ürün yenileme kapasitesimiz ile modayı döngüselleştirip mevcut soruna sürdürülebilir yarınlar için çözüm bulmaktan mutluyuz.”

Nivogo Akasya Mağazasının Açılışında Sürdürülebilirliğe Destek Veren Ünlü İsimler Bir Araya Geldi!

Açılış günü, sürdürülebilir bir dünyaya destek veren ünlü isimler bir araya gelerek, Türkiye’nin ilk Döngüsel Mağazası’nda Nivogo’nun hayata döndürerek ekonomiye kazandırdığı yenilenmiş ürünleri ve döngüsel dönüşüm hareketini keşfetti.

Katılımcıları döngüsel dönüşüm hareketini birlikte güçlendirmeye davet eden, Nivogo Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tunahan Kafa, Türkiye’nin ilk döngüsel mağazası Nivogo Akasya’dan bahsetti. ‘Ne yazık ki dolaplardaki kıyafetlerin %80’i kullanılmıyor ve atıl durumda bırakılıyor. Nivogo’yla dolaplarda kullanılmayıp dünyaya yük olan hiçbir ürün kalmamasını istiyoruz. Bu ürünleri Nivogo’yla yenileyip hayata döndürerek sonsuz döngüde yeni kullanıcılarıyla buluşmasını amaçlıyoruz. Türkiye’nin ilk döngüsel mağazası Nivogo Akasya’yı açarken de mağazamıza giren herkes; döngüsel dönüşüm hareketinin bir parçası olduklarını hissetsin istedik. Vitrinlerimizde, mağaza içinde yarattığımız tasarımlarda ve iç mimaride de buna dikkat ettik. Bu döngüsel dönüşüm çağrısına birer döngüsel kahraman olarak kulak vermek bizim elimizde diyor, bugün sizleri, Nivogo Akasya’da döngüsel alışveriş deneyimine bir adım atmaya ve daha sürdürülebilir iyi bir dünya için döngüsel dönüşüm hareketimizi birlikte güçlendirmeye davet ediyoruz.’’