Sosyal Medya

Oyun Dünyası

Türkiye’nin kamu destekli ilk oyun kuluçka merkezi OGEM açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Game Factory iş birliğiyle Türk oyun sektöründeki kamu destekli ilk kuluçka merkezi OGEM (Oyun Geliştirme Merkezi) hayata geçti.

Türkiye’nin kamu destekli ilk oyun kuluçka merkezi OGEM açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Game Factory iş birliğiyle Türk oyun sektöründeki kamu destekli ilk kuluçka merkezi OGEM (Oyun Geliştirme Merkezi) hayata geçti. Oyun stüdyolarını globale taşımayı hedefleyen OGEM; oyun geliştiricilere teknik ekipmandan pazarlamaya, ofis desteğinden mentorluklara kadar çeşitli fırsatlar sunacak.

“Türk oyun sektöründen daha fazla unicorn çıkmasına katkıda bulunacağız”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, genç girişimcilere daha fazla destek olabilmek adına girişim kuluçkası alanında en başarılı firmalardan olan Game Factory partnerliğinde OGEM’i kurduklarını söyledi.

“Son birkaç yılda oyun sektörü müthiş bir gelişme gösterdi. Mobil oyunların da etkisiyle adeta kartopu etkisiyle büyüyen sektör, ülkemizde de hızlı bir şekilde gelişmeye başladı. Yerli oyun şirketlerimizin başarıları hepimizi gururlandırdı. Bunun üzerine özellikle genç girişimcilere daha fazla destek olabilmek hedefiyle girişim kuluçkası ve eğitimi alanında en başarılı firmalardan olan Game Factory partnerliğinde İBB Oyun Geliştirme Merkezi OGEM’i kurduk. Burada beklentimiz Türkiye oyun sektöründen daha fazla yıldız, daha fazla unicorn çıkmasına katkıda bulunmak. Gençlerimizin hayallerine bir adım daha yaklaşabilmelerini sağlamak.”

“Oyun sektörünün gelişmesinde İstanbul’un lokomotif rol oynayacağını düşünüyoruz”

İmamoğlu, OGEM sayesinde Türkiye’yi oyun sektörünün ana merkezlerinden biri yapmak istediklerinin altını çizdi.

“Buradaki ana amacımız Türkiye’yi oyun sektörünün ana merkezlerinden biri yapmak, OGEM bünyesindeki stüdyolara onlarca kapı açabilmek. İstanbul’da başlayan bu yolculuğun ülkemize yayılacağını, Türkiye’de çoğu sektörde olduğu gibi oyun sektörünün gelişmesinde de İstanbul’un lokomotif rol oynayacağını düşünüyoruz.”

“Oyun sektörünün büyümesi için kamu iştirakleri ciddi önem taşıyor”

Oyun geliştiricilere özel kuluçka merkezi Game Factory’nin CEO’su Efe Küçük, oyun sektörünün gelişimi için kamu iş birliklerinin ve bölgesel desteklerin önemine dikkat çekti.

“Hızlı bir şekilde büyüyen oyun sektöründe kamu ve kamu iştiraklerinin aldığı bölgesel aksiyonlar çok ciddi bir önem taşıyor. Kalkınma ve sektör gelişimi hepimizin konuştuğu ortak konulardan birisi. İBB’nin OGEM için verdiği destek ve vizyonlu iş birliği ile artık Game Factory olarak çok daha fazla girişimciye erişebilecek ve destek verebileceğiz.”

Oyun geliştiriciler Haliç’in kıyısında buluşacak

OGEM’e seçilen ekipler, 12 ay sürecek olan kuluçka destekleri kapsamında Haliç manzaralı fiziksel ofis imkanına sahip olacak. İstanbul’u Avrupa’nın oyun başkenti yapmayı hedefleyen İBB, OGEM sayesinde oyun geliştiricilerin bir arada olduğu ve birbirleriyle deneyimlerini paylaşabilecekleri bir ekosistem oluşturacak.

Türk geliştiriciler, yeni nesil ekipmanlarla dünya standartlarını yakalayacak

Yüksek bütçeli oyunlarda kullanılan mocap (hareket yakalama) gibi teknolojiler, OGEM’de oyun geliştiricilerin kullanımına sunulacak. Ayrıca ekipler tamamen işlerine odaklanabilsinler diye ihtiyaç duyacakları bilgisayar gibi ekipmanlar da tahsis edilecek. Böylelikle geliştiriciler, herhangi bir teknik sorun ve bütçe problemi yaşamadan hayalleri için çabalayacak.

Sektör profesyonelleri OGEM’de eğitim verecek

Google, Game Factory, Funmoth Games, Masomo, Bahçeşehir Üniversitesi, WePlay gibi kurumlar tarafından OGEM ekiplerine özel eğitimler verilecek. Yazılımdan tasarıma, ürün yönetiminden topluluk yönetimine, yatırımcı ilişkilerinden finansmana kadar geniş bir yelpazede eğitimlerin verileceği OGEM’de; oyun geliştiriciler nitelikli bir eğitim alma fırsatına sahip olacak.

Alanında uzman mentorlar, oyun geliştiricileriyle bir araya gelecek

Oyun geliştiriciler; yazılım, tasarım, pazarlama, iletişim, strateji, ekip yönetimi gibi ihtiyaç duydukları her alanda Game Factory’nin mentorları sayesinde sorunlarını çözüme ulaştıracak. Ayrıca Avrupa’nın oyun başkenti konumuna gelmeyi hedefleyen OGEM’de, düzenli olarak sektörel buluşmalar ve etkinlikler de gerçekleştirilecek.

Türk oyun geliştiriciler, oyunlarını dünyayla paylaşacak

Oyunların üretilebilmesi için ihtiyaç duyulan tüm destekleri sağlayacak olan OGEM, oyunların yayınlanma sürecinde de ekiplerin yanında olacak. Yüksek reklam bütçeleriyle birlikte yayınlanacak olan oyunlar sayesinde ekipler işlerini ticarileştirecek ve oyunlarından gelir elde edecek.

Başvurular açıldı

İBB ve Game Factory iş birliğiyle hayata geçen Türkiye’nin kamu destekli ilk oyun kuluçkası OGEM’in başvuruları ogem.istanbul/kayit-ol adresinden açıldı. Oyun geliştiren her seviyeden ekibin başvuru yapabileceği OGEM’e bireysel oyun geliştiriciler de oradaki ekiplere dahil olmak için başvuru yapabiliyor. Fiziksel ofis alanı, mentorluklar, eğitimler ve çok daha fazla destekten faydalanmak için hemen OGEM’e başvurun!