Sosyal Medya

Kripto Para

Türkiye’nin NFT odaklı ilk fiziksel sanat sergisi “NFT.IST: Öte”

14-22 Ocak tarihleri arasında CoBAC Workspace’de gerçekleşecek ve böylece Türkiye’nin NFT odaklı ilk fiziksel sanat sergilerinden olacak  “NFT.IST: Öte” sanatseverler ile NFT profesyonellerini bir araya getiriyor. 

NFT.IST: Öte

14-22 Ocak tarihleri arasında CoBAC Workspace’de gerçekleşecek ve böylece Türkiye’nin NFT odaklı ilk fiziksel sanat sergilerinden olacak  “NFT.IST: Öte” sanatseverler ile NFT profesyonellerini bir araya getiriyor. 

İçinde bulunduğumuz Ocak ayının ikinci haftasında gerçekleşecek olan “NFT.IST: Öte” ise Blockchain ve Metaverse teknolojilerinin yarattığı, yakın gelecekte toplumsal ve bireysel yaşamı kökten etkileyecek gündemlerin “Öte”sinden bakmayı vaadediyor. Sergi, metaverse ve öte evren tahayyüllerini, simülasyon ve postmodernizm gibi kavramlar üzerinden derinleştirmeyi amaçlıyor. Bu amacı ise sanat dünyamızı derinden etkileyecek olan NFT ekosisteminin içinden, NFT dünyasının bileşenleri ile gerçekleştiriyor.

Sergide eserleriyle yer alan sanatçılar: Deniz Tölegen, Kerim Safa, Zirowun, Ali Özdaş, Abdurrahman Akkuş, İdil Dursun, Süleyman Yılmaz, Kadir Cive, Alp Yüksel, Berk Tarakçıoğlu, Seda Türeç, Fuat Değirmenci, Balkan Karışman, Ahmet Said Kaplan, Sami Sipahioğlu, Burka Bayram, sl0th ve Herzlich.

Serginin önemli bileşenlerinden biri olan konuşma etkinlikleri ise, zengin konuşmacı takvimi ile dikkat çekiyor. NFT, Metaverse ve Blockchain profesyonellerinin, dijital komünitelerin ve sanat dünyasından kıymetli isimlerin “NFT.IST: Öte” sergisi kapsamında CoBAC Workspace mekânında gerçekleştireceği konuşmalar, NFT süreçleri ve sanat/teknoloji ilişkisi gibi gündemler ile ilgili enformasyon açığını kapatmakta önemli rol oynayacak.

Konuşmaları ile sergide yer alacak isimler: Robin Yayla, Bager Akbay, Aybars Dorman, Celil Öztürk, Doruk İşmen, İbrahim Enes Özkan, Enes Niş, Onur Yüksektepeli (Artkolik), Kemal Kumkumoğlu, Ceylan Arslan Köse, Burak Köse (uzmancoin), Hakan Ateşler (uzmancoin), Babylons, NFT Library.

Geçtiğimiz yılın ilk yarısında, İstanbul’un kozmopolit semtlerinden Eminönü’de açılmış olan CoBAC Workspace, iş, kültür ve sanat dünyasının yaratıcı insanlarını bir araya getirerek coworking mekânları arasında yaratıcı fayda odaklı alan ve vizyon tasarımları ile dikkatleri üzerine çekmişti.

Sergi açılışı 14 Ocak Cuma günü saat 18.30’da CoBAC Workspace’te gerçekleşecek.