TeknoTalk

Türkiye’nin yeni saat dilimi UTC+2 yerine UTC+3 olarak değişti!

Türkiye’nin yeni saat dilimi UTC+2 yerine UTC+3 olarak değişti!

Türkiye’nin yeni saat dilimi artık Rusya’nın da içinde olduğu UTC +3.

8 Eylül 2016 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla Türkiye yaz saati uygulamasını sona erdirmiştir ve artık daimi olarak Türkiye’de bu saat dilimi kullanılacaktır.

Eş Güdümlü Evrensel Zaman (UTC) ölçümüne göre, kışın UTC +2, yazın ise UTC +3 olan Türkiye, Doğu Avrupa zaman diliminden çıkıp, UTC +3’ü standart zaman dilimi olarak belirleyen ülkeler gurubuna katıldı.

Microsoft Türkiye ise Windows kullanıcılarının bu değişimden etkilenmemesi için önemli bir güncelleme yayınladı. Otomatik güncellemeleri kapatan kullanıcıların manuel olarak yükleme yapmaları gerektiğini hatırlatan teknoloji devi, Türkiye’nin yeni saat dilimini UTC+2 yerine UTC+3 olarak değiştirdi.

Güncelleme yapmayan windows serverlar da saat dilimi UTC+2 İstanbul olarak gözükmekte.

Güncelleme yapan windows serverlar da saat dilimi UTC+3 İstanbul olarak değiştiği gözlemlenmiştir.

Türkiye’nin Yeni Saat Dilimi

Sistem yöneticilerinin bu konu hakkında çok dikkat etmesi gerekmektedir. Sorun yaşayanların alanında uzman sistemciler tarafından yayınlanmış olan yama ve makaleleri incelemesini tavsiye ederiz.

Kış saati ne zaman uygulanıyordu  ?

Her yıl Ekim ayının son pazar günü tüm yurtta  saat 04.00 ‘ te 1 saat geri 03.00 ‘ e alıyorduk.

Yaz saati ne zaman uygulanıyordu ? 

Her yıl Mart ayının son pazar günü tüm yurtta saat 03.00 ‘ te 1 saat ileri 04.00 ‘ e alıyorduk.

 

SON DAKİKA !!! 1 Ekim 2018 Pazartesi

Yaz saati mi, kış saati mi uygulanacak? sorusu için son karar verildi. Cumhurbaşkanı kararıyla, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat (yaz saati) uygulaması her sene, yıl boyu sürdürülecek

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta uygulanan ileri saat uygulamasının devam ettirilmesine ilişkin karar, Resmi Gazete’de yayımlandı.

AA’nın haberine göre; Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanı kararında, gün ışığından daha fazla yararlanmak için bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulamasının (tüm yıl yaz saati, GMT+3) her sene, yıl boyu sürdürülmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Kararla, yaz saati uygulanması hakkındaki 23 Ekim 2017 tarihli ve 2017/10921 sayılı Bakanlar Kurulu kararının da yürürlükten kaldırıldığı kaydedildi. Söz konusu kararın yürürlüğe konulmasına, 697 sayılı “Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Dair Kanun”un 2’nci maddesi gereğince karar verildi.

Alınan bu karar göre, saatlerde herhangi bir değişiklik yapılmayacak.

 

Kış saati uygulaması

Exit mobile version