Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

TürkSMD’den Mimar, Gazeteci ve İletişimci Yasemin Şener’e Basın Yayın Ödülü

Türk Serbest Mimarlar Derneği (TürkSMD) tarafından iki yılda bir verilen Mimarlık Ödülleri’nin 15. dönem sahipleri belli oldu. 8 Ekim’de Ankara’da düzenlenen ödül töreninde pRchitect İletişim Kurucusu, Mimar ve Gazeteci Yasemin Şener “Basın Yayın Ödülü”ne layık görüldü.

TürkSMD’den Mimar, Gazeteci ve İletişimci Yasemin Şener’e Basın Yayın Ödülü

Türk Serbest Mimarlar Derneği (TürkSMD) tarafından iki yılda bir verilen Mimarlık Ödülleri’nin 15. dönem sahipleri belli oldu. 8 Ekim’de Ankara’da düzenlenen ödül töreninde pRchitect İletişim Kurucusu, Mimar ve Gazeteci Yasemin Şener “Basın Yayın Ödülü”ne layık görüldü.

Türk Serbest Mimarlar Derneği (TürkSMD) tarafından bu yıl 15. kez takdim edilen 2021–2022 Dönemi Mimarlık Ödülleri’nin kazananları açıklandı.

8 Ekim’de Ankara’da düzenlenen ödül töreninde Büyük Ödül, Basın-Yayın Ödülü, Mimarlığa Katkı Ödülü, Yapı Ödülü ve Jüri Özel Ödülü kategorilerinde 5 dalda ödül sahiplerini buldu.

pRchitect iletişim kurucusu, Mimar ve Gazeteci Yasemin Şener, jüri heyetinin belirttiği gibi ;

“ülkemizde gerçekleştirilen mimari projelerin geniş kitlelere tanıtılmasına, yapı sektörü oyuncularının birbirleriyle sinerji yaratmasına olanak sağlayacak girişimlerini tarafsız, vizyoner ve son derece profesyonel şekilde yöneterek mimarlık mesleği için verdiği hizmetlerden dolayı”  TürkSMD 15. Mimarlık Ödülleri Jüri Heyeti tarafından Basın Yayın Ödülü’ne layık bulundu.

2021–2022 Dönemi TürkSMD 15. Mimarlık Ödülleri’nin Enis Öncüoğlu (Jüri Başkanı), Kerem ErginoğluOrçun ErsanTülin HadiMetin KılıçÖzcan UygurKerem Yazgan ve Tülin Çetin’den (yedek üye) oluşan Jüri Heyeti’nin raporu şu şekildeydi:

“Mimar, iletişimci ve yayıncı Yasemin Şener, dergilerin yazı işlerinde başladığı meslek hayatı boyunca tasarım, mimarlık ve yapı dünyasının iletişim alanına odaklanan farklı disiplinlerde başarılı işlere imza attı. 2012 yılında Türkiye’de mimarlık alanına odaklanan ilk iletişim ajansı olan pRchitect iletişim firmasını kurdu. 2017 yılında Türkiye’nin en köklü mimarlık dergisi Yapı’nın imtiyaz haklarını alarak, yaklaşık 50 yıldır yayınlanan bu önemli yayının, kesintisiz devam etmesini sağladı. Geçtiğimiz yıldan bu yana, Milliyet Gazetesi ile YAPI dergisinin ortak yayın projesi olan Milliyet Mimarlık Eki’ni de yayın hayatına kazandıran Şener, bu yayın aracılığıyla mimarlığın ulusal ölçekte daha fazla görünür ve tartışılır olmasına katkıda bulundu. Ülkemizde gerçekleştirilen mimari projelerin geniş kitlelere tanıtılmasına, yapı sektörü oyuncularının birbirleri ile sinerji yaratmasına olanak sağlayacak girişimlerini tarafsız, vizyoner ve son derece profesyonel şekilde yöneten Yasemin Şener, mimarlık mesleği için verdiği hizmetlerden dolayı Basın Yayın Ödülüne layık bulunmuştur.”

Bien ana sponsorluğunda, Cosentino ve Reynaers Aluminium gold sponsorluğunda, Şişecam silver sponsorluğunda ve Arkitera medya sponsorluğunda gerçekleştirilen Türk Serbest Mimarlar Derneği (TürkSMD) 15. Mimarlık Ödülleri’nin sahipleri şu şekilde sıralanıyor:

Büyük Ödül

  • Nevzat Sayın

    Yapı Ödülü

  • Bangladeş Halk Cumhuriyeti Kançılarya Yerleşkesi, Bütüner Mimarlık
  • Bilim ve Teknoloji Merkezi, Kıbrıs Uluslararası Üniversitesi, Lefkoşa, SKA Mimarlık
  • Zonguldak Mağaraları Ziyaretçi Merkezi, Yalın Mimarlık

Mimarlığa Katkı Ödülü

  • Kemal Aran
  • Murat Germen
  • Aura İstanbul

Basın – Yayın Ödülü

  • Yasemin Şener
  • Bodrum Mimarlık Kitaplığı
  • Eşik Programı

Jüri Özel Ödülü

  • Onaranlar Kulübü
  • Nilay Örnek

Detaylı bilgi için: https://www.tsmd.org.tr/