Sosyal Medya

Genel

TÜSİAD Sanayide Dijital Dönüşüm Programı (SD2)’nda Şirket Eşleşmeleri Açıklandı

TÜSİAD'ın Türkiye sanayisinin dönüşümüne destek sağlayabilmek amacıyla yürüttüğü TÜSİAD Sanayide Dijital Dönüşüm Programı'nın (TÜSİAD SD2) STEP (Sanayi-Teknoloji Entegrasyon Programı) etkinliği gerçekleştirildi

TÜSİAD Sanayide Dijital Dönüşüm Programı (SD2)’nda Şirket Eşleşmeleri Açıklandı

TÜSİAD’ın Türkiye sanayisinin dönüşümüne destek sağlayabilmek amacıyla yürüttüğü TÜSİAD Sanayide Dijital Dönüşüm Programı’nın (TÜSİAD SD2) STEP (Sanayi-Teknoloji Entegrasyon Programı) etkinliği gerçekleştirildi. Dijital dönüşüm projeleri için şirket eşleşmelerinin gerçekleştirildiği STEP’te alanında uzman isimlerle şirketler için önemli başlıklar ele alındı.

TÜSİAD SD2, 6. döneminde de teknolojik arayışı olan şirketlerle teknoloji üreten KOBİ’leri ve ekosistemin aktörlerini STEP’te buluşturdu. TÜSİAD SD2‘nin 6. çağrı döneminde 11 dijital dönüşüm çağrısına teknoloji şirketlerinden 126 başvuru alındı. STEP kapsamında kullanıcı ve tedarikçiler arasında 700’e yakın görüşme yapılarak şirket eşleşmeleri belirlendi.

Programda ayrıca, her dönem olduğu gibi dijital dönüşüm alanında deneyim paylaşımı amacıyla şirketlere yönelik önemli konu başlıkları ele alındı.

26 konuşmacının görüş ve önerilerini paylaştığı STEP oturumlarının başlıkları şu şekilde gerçekleşti; “Dijital Dönüşümde Hukuki Yaklaşım”, “Teknoloji Kullanıcısı ve Tedarikçisinin Karşılıklı Beklentisi”, “Dijital Dönüşüm Yolculuğunda Olgunluk Ölçümlemesi”, “TÜSİAD SD2‘de Yeni Yaklaşım”, “Hızlanan Dönüşüm ve Yeteneğe Erişim”, “Veri Odaklı Dönüşüm ile Hızlanın”, “Teknoloji Şirketleri için Globale Çıkış”, “Yapay Zekanın Kullanımı ve Geleceği”, “Sanayi Girişimciliğine Yatırım”.

Etkinliğin açılış konuşmalarını, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Dijital Türkiye Yuvarlak Masası Eşbaşkanı Perihan İnci, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Dijital Türkiye Yuvarlak Masası Eşbaşkanı Çağatay Özdoğru ve TÜSİAD SDGörev Gücü Başkanı Onur Eren yaptı.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan açılış konuşmasında şunları söyledi:

“2022 Küresel İnovasyon Endeksi’nde ülkemiz 132 ülke arasında 37. sırada yer aldı. Son yıllarda kaydettiğimiz ilerleme önemli bir potansiyelin göstergesi olmakla birlikte gelişime açık alanlarımız olduğunu da gösteriyor. İnovasyon ekosistemimizin güçlü ve zayıf yönlerinin ele alınacağı ve ihtiyaç duyulan alanlarda stratejik önceliklerin belirleneceği güçlü kamu – özel sektör – akademi işbirliği mekanizmalarının bizi inovasyon liderleri arasına taşıyacağına inanıyoruz. Ülkemiz sanayisinin dijital dönüşümü kapsamında kuşkusuz mikro ve KOBİ ölçeğindeki işletmelerimiz ekosistemde önemli bir yer tutuyor. TÜSİAD SD2‘yi tüm bu konular ekseninde önemli bir somut uygulama aracı olarak konumluyoruz. Arz ve talep buluşmasındaki kopukluğu gidermek amacıyla hayata geçirilen TÜSİAD SD2 geçtiğimiz dönemlerde kazanılan deneyimler ile bugün etki alanını çok daha genişletiyor.”

TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Dijital Türkiye Yuvarlak Masası Eşbaşkanı Perihan İnci ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

“TÜSİAD SD2′yi kurguladığımızda bir hayalle yola çıkmıştık. Bugün ise ülkemizin dijital dönüşüm sürecine somut bir programla 5 yıldır aktif katkı sunabilmenin gururunu taşıyoruz. TÜSİAD SD2 Görev Gücümüzde yer alıp gönüllü destek veren üyelerimiz, şimdi platformu daha da geliştirmek için çalışıyor. Programın ülkemizden küresel ölçekte yenilikçi çözümler çıkarması için de çabamızı sürdürüyoruz. Eminim TÜSİAD SDekosistemi her geçen gün büyümeye ve ülke sanayimizin gelişimine artarak katkı sağlamaya devam edecek.”

TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Dijital Türkiye Yuvarlak Masası Eşbaşkanı Çağatay Özdoğru da konuşmasında;

“Yükselen teknolojiler ve dijital dönüşüme ayak uydurabilme ve değişen rekabet koşullarına uyum sağlayabilmenin temelinde inovasyon kültürü yer alıyor. İnovasyon kültürünü benimseyen, ezberbozan teknolojilerden etkin şekilde faydalanan, yüksek teknoloji üreten ve uzun vadeli stratejisini bu değerler üzerine kuran ekonomiler ve şirketler küresel rekabet gücünün dinamiklerini şekillendiriyor, liderlik ediyor. TÜSİAD’ın en önemli hedeflerinden biri; katma değeri yüksek üretimi ve küresel rekabet gücünün korunmasını mümkün kılacak teknolojik dönüşümü desteklemek ve yüksek teknolojinin ülkemizin kalkınma stratejilerinin merkezinde yer almasını sağlamak için her seviyede farkındalık artırıcı çalışmaları yapmaktır. Bunun için de dijital teknolojilerin üretim ekosistemine entegre edilmesi ve yüksek teknoloji geliştirilmesi sürecini destekliyoruz. Bu anlayışla, Anadolu’nun her noktasındaki genç ve dinamik beşeri sermayemizin dijital dönüşüm ekosisteminin güçlü bileşenleri olmasını sağlamalıyız. Tüm Türkiye’nin teknopark olma potansiyelini hedeflemeliyiz” dedi.

TÜSİAD SD2  Görev Gücü Başkanı Onur Eren ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

“Bu dönemle beraber TÜSİAD SD2‘de açılan çağrı sayısı, yani dijital dönüşüm ihtiyaç konuları 73’e ulaştı ve bu 73 ihtiyaç için teknoloji şirketlerinden 1.000’i aşan çözüm önerisi alındı. Bu programda onlarca kullanıcı ve tedarikçi eşleşerek proje geliştirdi. Bugün sanayide, TÜSİAD SD2 vesilesiyle uygulamaya geçmiş pek çok dijital çözüm var ve bu çözümlerle TÜSİAD SD2‘nin iyi uygulama kütüphanesi de genişlemeye devam ediyor.

Ayrıca, hayata geçirdiğimiz TÜSİAD SD2 Dijital Platformu ile kullanıcı ve tedarikçi şirketler için 7/24 ulaşılabilirlik sağlıyoruz. Platformumuzda yayında olan 450’den fazla teknolojik ürün ve hizmet var. Kullanıcı şirketler bu çözümlere 7/24 erişebiliyor ve tedarikçilerle temasa geçebiliyor.

6. dönemimizde eşleşen şirketlere proje döneminde başarılar diliyor ve dijital dönüşüm ekosistemindeki teknolojiyi kullanan ve tedarik eden tüm şirketleri TÜSİAD SD2‘de yer almaya davet ediyoruz.”

Dijital dönüşüm ekosisteminin önemli etkinliklerinden olan STEP’te, TÜSİAD SD2‘nin destekçileri HPE ve Intel (Altın Sponsor), Gün+Partners Avukatlık Bürosu (Hukuki Destek Paydaşı), Schneider Electric (Bronz Sponsor) ile IFS (Panel Sponsoru) de yer aldı.

Etkinlikte eşleşen teknoloji kullanıcı şirketler ile teknoloji tedarikçileri şöyle;

  • Brisa & Signalton
  • Çelmak & İletişim Yazılım
  • Dokay & Cloudpeer
  • eBebek & Wawlabs
  • Gdz Elektrik & Meg Elektrik
  • Otokoç Otomotiv & Semtrio Tat Gıda & Endors
  • Tat Gıda & Endors
  • Teksan & Datafors
  • Temsa & Obase ve Hamurlabs
  • Türk Traktör & Ithinka