Sosyal Medya

Otomobil

TÜVTÜRK’te Araç Muayene Raporları Dijital Olarak Verilecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan "Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, ülkedeki araç sahipleri çevre dostu hizmet ile araç muayene raporlarını dijital ortama taşıyacak.

TÜVTÜRK’te Araç Muayene Raporları Dijital Olarak Verilecek!

 

Yeni nesil hizmetlerle araç sahipleri zaman kazanıyor. Dijital muayene ile sürücüler 800 saat tasarruf etti.

 

Yeni nesil muayene hizmeti kapsamında sürücülerin, önemli avantajlar ve zaman tasarrufu elde etmeleri sağlanıyor. Bu kapsamda dijital muayene sistemini tercih eden araç sahipleri, 2023’ün ikinci çeyreğinde zamandan 800 saat tasarruf etti.  

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan “Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelik’te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, ülkedeki araç sahipleri çevre dostu hizmet ile araç muayene raporlarını dijital ortama taşıyacak.

Yönetmelikte yapılan değişiklikle birlikte TÜVTÜRK tarafından işletilen araç muayene istasyonlarında artık araç muayene raporları dijital olarak da verilecek. Otomotiv sektöründeki dijitalleşme adımlarına öncülük ederek; araçla ilgili tüm ihtiyaçları tek bir uygulamada toplayan Rabam, bakanlığın e-rapor adımının yanı sıra muayene süreçlerini de dijitalleştiriyor, yeni nesil muayene hizmeti kapsamında sürücülere zaman kazandırıyor.

İlk 6 ayda 150’den fazla araç kullanıcısı dijital muayene yaptırdı

 

Araç muayenesinde ‘dijital’ rapor dönemini değerlendiren Rabam Kurucusu R. Kaan Aydoğan,

“Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, araç muayene raporlarının dijital sisteme geçişiyle yılda 112 ton kağıt tasarrufu sağlanırken, 1904 ağacı kesilmekten kurtarılacak. 459 bin 200 kilovatsaat elektrik enerjisinin yanı sıra 196 bin litre akaryakıt tasarrufu,  30 bin 240 metreküp atık gazın atmosfere salımı da engellenmiş olacak. Teknolojinin her alan ve sektör ile iç içe geçtiği bu dönemde otomotiv ile ilgili her şeyi dijitalleştiren bir firma olarak bu adımı oldukça olumlu karşılıyor ve bu tür yaklaşımların artmasını ümit ediyoruz. Biz de yeni nesil muayene hizmetimiz kapsamında bu senenin ilk 6 ayında 150’den fazla araç kullanıcısına 800 saat zaman kazandırdıkBugün, binlerce ileri görüşlü araç sahibine, araçları ile ilgili ihtiyaçlarını hiç olmadığı kadar hızlı, güvenli ve şeffaf bir şekilde sağlayabilmeleri için ücretsiz bir uygulama sunuyoruz” dedi.

 

“Kullanıcılarımıza 22 binden fazla hatırlatma mesajı yolladık”

 

Rabam olarak araç sahiplerine büyük bir konfor sağladıklarını vurgulayan Aydoğan sözlerine şöyle devam etti:

“Geçtiğimiz bir yılda kullanıcılarımızın 2935 saat zaman tasarrufu etmelerine olanak tanıdık. Bu da, kullanıcılarımız için 122 gün demek.   Diğer yandan kullanıcılarımıza araçları ile ilgili birçok önemli bilgilendirme de yapıyor, bakım, muayene ve sigorta tarihleri gibi konuları önceden hatırlatıyoruz. Aynı zamanda yakıt indirimi ya da zammı, vergi zamanları gibi genel bilgilendirmelerle dijital asistanlık yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl kullanıcılarımıza 22 binden fazla bilgilendirme gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönem, tüm bu aksiyonlarımızı daha da artırmayı hedefliyoruz.”

 

App Store ve Google Play üzerinden ücretsiz olarak indirilebilen uygulama, dijital asistanlık hizmeti ile araçların muayene ve yıllık bakım tarihi gibi konuları da takip ediyor.


Rabam Hakkında: 

Otomobil sektöründe hızlı, güvenilir, şeffaf ve daha iyi hizmet sunmak amacıyla kurulan Rabam, Türkiye ve dünyada alanında ilk, yeni nesil bir araç uygulamasıdır. Rabam, araç sahiplerinin ihtiyaçlarına yönelik olarak çeşitli hizmetleri dijitalleştirerek, tek platformda sunan bir startup’tır. İlk etapta sadece bakım, muayene, araç yıkama, mini hasar onarımı, ekspertiz, akaryakıt ve lastik değişimi gibi hizmetler sunacak olan Rabam, ileriki süreçte ise araç sahiplerinin A’dan Z’ye bütün ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. Rabam ile kullanıcıların araçları kapılarından alınıyor ve yapılacak işlemlerin tamamlanması ile birlikte araç tekrar alındığı noktaya geri getiriliyor. Bu uygulama da kullanıcılara ciddi anlamda zaman tasarrufu sağlıyor. Rabam uygulaması, App Store ya da Google Play üzerinden indirilebilecek. Şimdilik sadece İstanbul’da kullanıcılarına hizmet sağlayacak olan Rabam, yakında tüm Türkiye’de hizmet vermeye başlayacak.

 

Web sitemizi www.rabam.com ‘dan ziyaret edebilirsiniz.