Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Twitter, Android’teki DM’lerine daha modern bir görünüm kazandırıyor

Twitter, yanıt verme hızını ve diğer yeteneklerini geliştirmek için Android'deki Direkt Mesajları yeniden tasarlıyor... Twitter, Android uygulaması için DM'lere giren insanlara daha görsel olarak çekici bir arayüz sağlayan bazı değişiklikler sunmaya başlıyor...

Twitter, Android uygulamasındaki DM’lerine daha modern bir görünüm kazandırıyor

Twitter, yanıt verme hızını ve diğer yeteneklerini geliştirmek için Android’deki Direkt Mesajları yeniden tasarlıyor… Twitter, Android uygulaması için DM’lere giren insanlara daha görsel olarak çekici bir arayüz sağlayan bazı değişiklikler sunmaya başlıyor…

Aslında uzun yıllardır Android uygulamasına üvey evlat muamelesi yapan Twitter sonunda, küçük ama önemli bir güncelleme ile Twitter’ın Android uygulamasına biraz çeki düzen vermeye hazırlanıyor. Kullanıcılara “Genel olarak daha sorunsuz, daha tutarlı bir deneyim” sunmayı amaçlıyoruz diyen Twitter, ekiplerinin işletim sistemindeki deneyimi değerlendirip iyileştirmeye ihtiyaç duyduğunu belirledikten sonra Android’deki DM’lerini yeniden tasarlamaya başladığını söyledi.

Aşağıdaki ekran görüntülerinde görebileceğiniz gibi, uygulamadaki mesajlar görünümü, altta daha yuvarlak konuşma balonları ve metin kutusu ile artık daha temiz görünüyor. Gelen kutusunun kendisi de  daha derli toplu  görünüyor. Artık her istek için onları silmeyi kolaylaştıran bir “x” düğmesi de gösteren mesaj istekleri görünümü var.

Twitter, sadece görsel tasarımın ötesinde uygulamanın arka planını uygun mimariyle yeniden oluşturduğunu, yanıt verme hızını ve kaydırma performansını iyileştirdiğini söyledi. Ayrıca, uygulamanın tweet yönlendirme yeteneklerinin yanı sıra mesaj oluşturucuyu da yeniden tasarladığını ekledi.

Eklenen bu özelliklerin iOS ve Web tarafına zaten olduğunu düşünürsek, tarihsel olarak Twitter’ın Android’e bazı özellikleri kazandırmakta hep geç kaldığını görüyoruz. Bu yılın başlarında arama özelliklerinde de değişiklikler ve geliştirmeler yapılmıştı. Şimdi bu özellikler iOS ve Android içinde geçerli oldu.