Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Twitter Botlarla Savaşmak için Toplu Tweetlemeyi Yasaklıyor

Twitter Botlarla Savaşmak için Toplu Tweetlemeyi Yasaklıyor. Twitter Geliştiricilere Yeni kurallar koydu ve uygulamak için 1 ay süre verdi

Twitter Botlara Savaş Açtı, Geliştiriciler için Yeni Kurallar Koyuyor

Twitter Botlarla Savaşmak için Toplu Tweetlemeyi Yasaklıyor. Twitter Geliştiricilere Yeni kurallar koydu ve uygulamak için 1 ay süre verdi.

Twitter Toplu Tweetlemeyi Yasakladı, Twitter’ın Yeni Geliştirici Kuralları.

Twitter bot problemi konusunda ciddi adımlar atıyor. #TwitterLockOut hashtag’ını yönlendiren büyük bir bot tasfiye işleminden saatler sonra şirket, botların spam yayınlamak için üçüncü taraf uygulamaları kullanmasını önlemek için geliştiriciler için yeni kurallar açıkladı.

Yeni kurallara göre, Twitter API’sını kullanan geliştiriciler artık kullanıcılara izin vermeyecek:

  • Eşzamanlı olarak aynı veya esas olarak benzer içeriği birden çok hesaba gönderin.
  • Birden fazla hesaptan Beğenilenler, Retweet’ler veya takip eden işlemleri aynı anda gerçekleştirin
  • Özdeş veya önemli ölçüde benzer olanları göndermek için herhangi bir otomasyon şekli (çizelgeleme dahil) kullanan veya Uygulamanızı yetkilendiren birçok hesapta Beğenilenler veya Retweet’ler gibi işlemleri gerçekleştirmek için (bu hesapları oluşturup oluşturmadığınızdan veya kontrol etmediğinizden bağımsız olarak) izin verilmeyecek.

Twitter Botlarla Savaşmak için Toplu Tweetlemeyi Yasaklıyor

Geliştiricilerin değişiklikleri yapması için 1 ay süresi var. Twitter, yeni kuralları yansıtacak şekilde TweetDeck’in güncellendiğini söylüyor.

 

 

Daha büyük bir spam ve bot darbesinin ardından ortaya çıkan yeni kurallar, botların hashtag eğilimi yapmak ya da spam yaymak için kullandıkları yaygın taktiklerin çoğunu önlemek için konuyor. Değişiklikler, bir seferde birden fazla hesapta benzer tweetleri planlamak için üçüncü taraf araçları kullanan birçok yayıncıyı da etkileyecek.

Elbette Twitter kurumsal kurallara bir istisna koyuyor; hava durumuyla ilgili uyarılar veya kamu hizmeti ilanları gibi uyarıların “topluluk tarafından büyük ilgi görmesi” durumunda olduğu acil durumlar söz konusu olduğunda bu kurallar geçerli olmayacaktır.