Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

Twitter Çekilişi Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Doğru kurgulanan Twitter çekilişi ile potansiyel müşterilerinize ulaşabilir, çok daha fazla insana, tek bir postla markanızı tanıtabilirsiniz

Twitter Çekilişi Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Twitter çekilişi, sosyal medyanın gücünü kullanan önemli bir pazarlama stratejisidir. Doğru şekilde yapıldığında online ortamda görünürlüğün artmasına büyük bir katkı sağlar. Markaların tanınırlığının artması ve kullanıcılar ile etkileşim kurması adına ideal bir yöntemdir. Doğru kurgulanan bir Twitter çekilişi ile potansiyel müşterilerinize ulaşabilir ve çok daha fazla insana, tek bir postla markanızı tanıtabilirsiniz. Bu süreçte dikkat edilmesi gereken başlıca noktalar ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Çekiliş katılım şartlarının başlangıçta net ve anlaşılır bir şekilde belirtilmesi son derece önemlidir. Bu sayede hem amaca yönelik kesin bir sonuç elde edilir hem de yanlış anlaşılmalardan doğabilecek negatif durumlar engellenir.
  • Çekiliş için mutlaka bir zaman dilimi belirlenmelidir. Belirlenen zaman dilimi kullanıcılar ile paylaşılmalıdır. Net bir zaman belirtmek kullanıcıların güven duygusunu pekiştirir. Çekiliş ve sonuç açıklama işlemi de belirtilen zamanda gerçekleştirilmelidir.
  • Çekiliş için bir yöntem belirlenmelidir. Kullanıcılar ile etkileşime girmek adına takip ve retweet etme, yorum yapma ya da interaktif çekiliş yöntemlerinden uygun olan seçilebilir.

Twitter çekilişi yaparken en çok dikkat edilmesi gereken nokta da sonucunun tarafsız bir şekilde belirlenmesidir. Aksi durumda negatif etkileşim alma ihtimali de söz konusu olabilir. Simpliers bu ihtimali ortadan kaldırmak için tüm katılımcıların hakkını gözeterek, tarafsız bir seçim yapar.

Twitter Çekilişlerinin Instagram Çekilişinden Farkı Nedir?

Twitter ve Instagram çekilişlerinin her biri, farklı markalar için farklı imkânlar sunar. Bu noktada temel fark; hedef kitlenize nereden seslenebileceğinizde gizlidir. Twitter metin ve söylemleri ön plana çıkaran bir sosyal medya kanalıyken, Instagram’da öncelik görsel ve grafiklerindir. Bu da hedef kitlenizin nerede zaman geçirdiği konusunda oldukça önemli bir etken elbette. Eğer kullanıcılarınızın büyük bir kısmı Twitter’da zaman geçirmekten hoşlanıyorsa ve temel sosyal medya kanalınız Twitter ise burada yapacağınız kampanyalarla Instagram çekilişi ile ulaşabileceğinizden çok daha fazla kullanıcıya ulaşabileceğinize eminiz!

Twitter çekilişlerinin Instagram’dakilerden bir diğer önemli farkı da kullanıcı aktifliğinden kaynaklanır. Güncel istatistiklere göre Instagram’ın kullanıcı sayısı Twitter’dan fazladır. Ancak Twitter kullanıcıları tarafından günlük atılan tweet sayısı Instagram’daki paylaşım sayısından fazladır. Bu durum Twitter çekilişlerinin amacına ulaşma konusunda Instagram’dan bir adım önde olduğunu gösterir.

Twitter’da Çekiliş Yapmanın Avantajları Nelerdir?

Twitter’da çekiliş yapmanın en büyük ve önemli avantajlarından biri oldukça kısa sürede çok sayıda kullanıcı ile etkileşim kurmayı mümkün kılmasıdır. Özellikle retweet etme koşulu ile gerçekleştirilen çekilişler markanın tanınırlığına büyük bir katkı sağlar. Her bir kullanıcı retweeti ile çekilişin ve dolayısıyla markanın ulaştığı kişi sayısı katlanarak artar. Eğer çekiliş link yönlendirmesi ile gerçekleştiriliyor ise organik yolla görüntüleme sayısının artması da bir diğer avantajıdır.

Twitter’da çekiliş yapmanın diğer bir avantajı da kullanıcıların güvenini kazanmaktır. Adil sonuçlanan ve seçim aşamasının da paylaşıldığı bir çekiliş kullanıcıların gözünde markanın güvenilirliğini büyük ölçüde artırır. Simpliers çekilişe özel hazırladığı bir katılımcı listesini sonuç sayfasında paylaşır. Kullanıcılarla paylaşılabilen bu sonuç sayfası ile çekilişin şeffaflığı kanıtlanır ve markaya duyulan güvenin pekişmesi sağlanabilir.

Twitter Çekilişi Yapmanın En Kolay Yolu Nedir?

Twitter tasarımı ile kullanımı son derece pratik bir platformdur. Dolayısıyla Twitter’da çekiliş yapmak da son derece kolaydır. Twitter’ın kendine özgü ve marka tanınırlığını artırmaya destek olan özellikleri ile başarılı bir pazarlama stratejisi kurgulanabilir. Çekiliş yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar atlanmadan yapılan bir uygulama ile kısa sürede başarılı geri dönüşler almak mümkündür.

Twitter’da çekiliş yapmak kolaydır; ancak sonuçlandırmak, özellikle geniş katılımlı durumlarda, o kadar kolay olmayabilir. Bu durumda profesyonel hizmet almak çekilişi doğru sonuçlandırmak adına son derece önemlidir. Bu sayede olumsuz etkileşim alma riski minimize edilebilir. Simpliers bu noktada son derece kolay kullanımı ve şeffaf işleyişi ile iyi bir tercih olabilir. Simpliers’ın alandaki farkı ve profesyonelliği ise çekilişlerin daha kaliteli, güvenilir ve prestijli görünmesine katkı sağlar.