Sosyal Medya

Genel

Twitter ‘da CEO Koltuğu Sorun Oldu!

Twitter''ın yaşadığı sıkıntılara, şimdi de "CEO koltuğu sıkıntısı" eklendi!

Twitter”ın yaşadığı sıkıntılara, şimdi de “CEO koltuğu sıkıntısı” eklendi!

Twitter’ın eski CEO’su Dick Costolo, sosyal ağın yönetim kurulundan ayrılmayı planlıyor.

New York Times’ta belirtilene göre Costolo, yılın sonunda ya da yeni bir başkan atandığı zaman görevinden ayrılacak. Aynı haber, Recode tarafından da doğrulanmış durumda. Her iki haber de, anonim kaynaklara dayandırılıyor.

Times’ın söylediğine göre Costolo, Haziran ayında CEO konumundan ayrılması duyurulduğundan beri yönetimden ayrılmak istiyordu ve Recode, o andan itibaren kesin bir planın yürürlükte olduğunu söylemekte. Ancak Costolo, yeni yönetici geçişinin mümkün olduğunca yumuşak olabilmesi için yönetim kurulunda yer almaya karar vermiş durumda.

Bu plan, son zamanlarda yatırımcıları memnun etmeyi başaramayan Twitter’ın hikayesindeki en son problemi gösteriyor. Analistler, firmanın yeni ürünler sunmayı ve yeni kullanıcılar çekmeyi başaramadığını iddia ediyor ve Costolo’nun görevini terk etmesini istiyorlar.

Recode, yeni yöneticinin büyük ihtimal ile Eylül ayında yerini almış olacağını söylüyor. Twitter ortak kurucusu Jack Dorsey, şu anda geçici CEO olarak görev yapıyor ve bazı kaynakların söylediğine göre kendisi, tam zamanlı olarak geri dönmek istiyor. Ancak Dorsey de Twitter’ın ardından kurduğu firma olan Square’deki tam zamanlı görevini terk etmeyeceğini söylüyor. Twitter’ın yönetimi ise, yeni CEO’nun konumuna tamamen odaklanması gerektiğini savunuyor.

Görev için düşünülen isimlerin listesi oldukça uzun ve bu isimlerin arasında Adam Bain de bulunmakta.