Sosyal Medya

Sosyal Medya

Twitter dün gece İran bağlantılı 130 hesabı kaldırdı

Twitter dün gece İran bağlantılı 130 hesabı kaldırdı. FBI tarafından sağlanan delillere dayanarak bu hesapların kaldırıldığı belirtiliyor.

Twitter dün gece İran bağlantılı 130 hesabı kaldırdı

FBI tarafından sağlanan bilgilere göre hareket etti.

Twitter, İran kaynaklı görünen ve 2020 ABD Başkanlık tartışması etrafındaki kamuya açık sohbeti bozmaya çalışan 130 hesabı bugün kaldırdı. Sosyal ağın Destek hesabı, platformdaki silme işlemini duyurdu . Ayrıca, Trump’a destek veren ve moderatör Chris Wallace’ın gerçekten tarafsız olup olmadığını sorgulayan örnek tweetler yayınladı.

Duyuruya göre Twitter, hesapları FBI tarafından sağlanan bilgilere dayanarak buldu. CNET’e yapılan bir açıklamada , federal ajans bilgileri sosyal ağlarla paylaştığını doğruladı ancak bu özel silme işlemiyle ilgili ayrıntıları tartışmayı reddetti:

“Sağlanan belirli bilgileri tartışamasak da FBI düzenli olarak bilgileri sosyal medya şirketleriyle paylaşıyor, bu yüzden onlar platformlarını daha iyi koruyabilir. FBI, ulusumuzun güvenliğine ve seçimlerimize yönelik yabancı tehditleri azaltmak için federal ortaklarımız, seçim yetkilileri ve özel sektörle aktif olarak etkileşim halindedir. ” denildi.

Twitter, silinen hesapların çok düşük etkileşime sahip olduğunu ve onları hızlı bir şekilde tanımlayabildiği için halka açık sohbeti etkilemediğini söyledi. Ayrıca diğer sosyal ağlarla ilgili tüm ayrıntıları paylaştı. Şirket, soruşturması tamamlandıktan sonra silinen hesaplar ve içerikleri hakkında daha fazla bilgi yayınlama sözü veriyor.

Twitter özellikle yaklaşan ABD Başkanlık Seçimlerine müdahele edebilecek paylaşımlarla mücadele ettiğini gösteren küçük bir örnek. Daha önce de 2.600’den fazla İran kaynaklı hesap silinmişti…