Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Twitter, tacizi önlemek için üçüncü taraf uygulamaları önerebilir!

Bazen engelleme ve sessize alma düğmeleri tacizi engellemek için yeterli olmayabilir. Twitter, platformunda tacizi önleme konusunda önemli bir değişiklik yaparak bu konuda yardım için üçüncü parti dediğimizi şirket dışındaki geliştiricilere yöneliyor.

Twitter, tacizi önlemek için üçüncü taraf uygulamaları önermeye başlıyor!

Bazen engelleme ve sessize alma düğmeleri tacizi engellemek için yeterli olmayabilir. Twitter, platformunda tacizi önleme konusunda önemli bir değişiklik yaparak bu konuda yardım için üçüncü parti dediğimizi şirket dışındaki geliştiricilere yöneliyor. Yeni bir çalışmada şirket, kullanıcıların uygulamanın yerleşik araçlarına ek bir önlem olarak üçüncü taraf denetleme uygulamalarını önermeye başlayacak.

İlk olarak TechCrunch tarafından bildirilen güncelleme ile Twitter, bir kullanıcı başka bir kişiyi engellediğinde veya sesini kapattığında bir dizi üçüncü taraf uygulaması için size öneriler sunuyor.

Twitter tacizi önlemek için üçüncü taraf uygulamaları

Şimdilik uygulamalar arasında, insanların tacizin kaynağı olabilecek hesapları otomatik olarak engellemesine olanak tanıyan bir araç olan Block Party; Yanıtları otomatik olarak yönetebilen Bodyguard; ve Kullanıcıların bahsetmelerini yönetmelerine yardımcı olan Moderate.

Öncelikle bu araçların zaten varlıkları biliniyordu, ancak Twitter kullanıcıları daha önce bunları kurmak için bu hizmetleri aramak zorundaydı. Artık şirket, kendi engelleme ve sessize alma araçlarının yanı sıra uygulamasında ve web sitesinde bunları önermeye başlıyor. Aslında ilginç olanda bu…

Twitter tacizi önlemek için üçüncü taraf uygulamaları

Belki de bu yöntemlere daha fazla gelir elde etmek istiyor da olabilir yada, TechCrunch’ın belirttiği gibi, değişiklik aynı zamanda Twitter’ın bazen çalkantılı bir ilişki yaşadığı üçüncü taraf geliştiriciler arasında bu kez bir orta yol bulmaya çalıştığının göstergesidir.

Twitter’ın TechCrunch’a verdiği demeçte ise, sadece “Twitter hizmetinin çeşitli bölümlerinde başka özel uygulamalar önerebilir” şeklinde bir açıklama yapılmakla yetinildi…