Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Twitter’in Yeni Özelliği Twitter Circle Kullanımda

Bazen sadece kendi seçeceğiniz ve belirleyeceğiniz insanlarla sosyal medyada konuşmak istersiniz. Bu nedenle Twitter, daha küçük bir kitleye Tweetlemenin yeni bir yolu olan Twitter Circle'ı oluşturdu.

Twitter’in Yeni Özelliği Twitter Circle Kullanımda

Twitter’dan Seçeceğiniz Daha Küçük Bir Kitleye Tweetlemenin Yeni Yolu: Twitter Circle Başladı.

Bazen sadece kendi seçeceğiniz ve belirleyeceğiniz insanlarla sosyal medyada konuşmak istersiniz. Bu nedenle Twitter, daha küçük bir kitleye Tweetlemenin yeni bir yolu olan Twitter Circle’ı oluşturdu.

Twitter Circle ile insanlar artık Tweet bazında içeriklerini kimlerin görebileceğini ve içerikleriyle etkileşime geçebileceğini seçme esnekliğine sahip. Bu, daha samimi sohbetler yapmayı ve belirli takipçilerle daha yakın bağlantılar kurmayı kolaylaştıracak.

Twitter, Twitter Circle’ı Mayıs ayında test etmeye başladı ve aldığı geri bildirim ezici bir çoğunlukla olumluydu. Twitter, çok istenen bu özelliği dünya genelinde iOS, Android ve Twitter.com’daki herkesin kullanımına sunuyor.

Çevrenizi seçme

Twitter’da paylaşımda bulunmadan önce, Tweetinizi çevrenizle veya tam takipçi listenizle paylaşma seçeneği göreceksiniz. Çevreler en fazla 150 kişiyi içerebilir ve istediğiniz zaman kimin içeride kimin dışarıda olduğunu ayarlayabilirsiniz. Endişelenmeyin, çevrenizde yaptığınız değişikliklerden hiç kimse haberdar olmayacak.

Çevrenize gönderilen Tweetler, altlarında yeşil bir rozetle görünür. Yalnızca çevrenizde olmayı seçtiğiniz kişiler tarafından görülebilirler ve Retweetlenemez veya paylaşılamazlar. Ayrıca, Twitter hesabınız herkese açık olsa bile, çevredeki Tweetlere verilen tüm yanıtlar özeldir.

Twitter deneyiminizi kişiselleştirme

Twitter, Twitter’daki herkesin sohbete istedikleri zaman ve şekilde katılmak için seçeneğe, kontrole, araçlara ve şeffaflığa sahip olmasını sağlamak istiyor ve Twitter Circle bu yönde atılan bir diğer önemli adım.

İnsanlara, belirli bir takipçi grubuyla düşüncelerini paylaşma seçeneği sunmak, Tweetlemeyi daha erişilebilir hale getirmeye yardımcı oluyor. İster Twitter’da yeni olun, ister milyonlarca takipçiniz olsun, bu doğru. Özellik test edilmeye başladığından beri insanlar Twitter deneyimlerini kişiselleştirmelerine nasıl yardımcı olduğunu paylaşıyor:

● Tweetlemede ve kendilerini ifade etmede daha rahat hissetmek

● Alternatif veya ikincil hesaplara olan ihtiyacı ortadan kaldırma

● Yakın ve gelişen bir arkadaş grubuyla içerik paylaşma

● Korumalı ve genel hesap ayarları arasında geçiş yapmaktan kaçınma

Twitter Circle testinin bazı sonuçları şunları içeriyor:

● Artan genel Tweetleme (hem çevrelerin içinde hem de dışında)

● Çevre Tweetlerinde artan Tweet katılım oranı (beğeniler ve yanıtlar)

Twitter ayrıca, oluşturduğumuz ürünlere ve özelliklere Twitter Güven ve Güvenlik Konseyi de dahil olmak üzere güvenilir ortaklardan ve çevrimiçi güvenlik uzmanlarından gelen geri bildirimleri dahil etmeye kararlı. Bu gruplar, insanların kendilerini çevrimiçi ortamda özgürce ifade etmelerine yardımcı olmada çevrimiçi özelleştirme araçlarının önemini düzenli olarak vurgulamakta.

Peki sıradaki ne

Twitter, Circle’in nasıl çalıştığını gözlemlemeye ve daha da iyi hale getirmenin yollarını keşfetmeye devam edecek. Twitter’ı kendi şartlarınıza göre kullanmanızı sağlayan ek özellikler ve araçlar için Twitter, bizi takip etmeye devam edin diyor.