Sosyal Medya

Oyun Dünyası

UGC90, Türkiye’nin İlk Global Metaverse Hibesi Alan Şirketi Oldu

UGC90 Truva Savaşı’nın efsanevi hikayesini konu alan deneyimsel oyunu “Hero of Troy” ile, dünyanın en fazla etkileşim alan metaverse platformlarından olan The Sandbox’ın “The Sandbox Game Maker” fonundan hibe aldı.

UGC90, Türkiye’nin İlk Global Metaverse Hibesi Alan Şirketi Oldu

UGC90 Truva Savaşı’nın efsanevi hikayesini konu alan deneyimsel oyunu Hero of Troy” ile, dünyanın en fazla etkileşim alan metaverse platformlarından olan The Sandbox’ın The Sandbox Game Maker” fonundan hibe aldı.

Dünyanın önde gelen blokzincir tabanlı metaverse platformu The Sandbox’ın Türkiye’deki ilk resmi partneri ve stüdyosu olan UGC90 (Ultimate Gamechanger), “Hero of Troy” isimli metaverse deneyimi ile Game Maker Fonu tarafından ilk hibesini aldı. 300M $SAND yani yaklaşık 3 milyar TL büyüklüğündeki Game Maker Fonu, The Sandbox Metaverse üzerinde kullanıcıların yoğun etkileşimli deneyim yaşayabilmesi için oluşturulmuş, metaverse tabanlı oyun ekosistemini destekleyen bir fondur.

Bizim Topraklarımızdan Çıkmış Efsanevi Truva Hikayesi

Hero of Troy Metaverse deneyimiHomeros’un İlyada ve Odysseia destanlarından günümüze kadar gelmiş tanrıların da dahil olduğu ve Çanakkale’de yaşanmış olan efsanevi Truva Savaşı’nı konu alıyor. Oyun Truva Savaşı’nın en dramatik son saatlerini kullanıcılarına deneyimletmek üzere tasarlandı. Hero of Troy oyunu, dünya çapında aylık aktif kullanıcı sayısı 200.000 kişinin üzerinde olan ve 400 adedin üzerinde global markayı bünyesinde farklı deneyimler sunmak üzere barındıran popüler Metaverse platformu The Sandbox’ta yayınlanacak.

UGC90 CEO’su Burak Günsev yatırım desteğini ile ilgili olarak “Sanal dünyalardaki geleceğin inşasının henüz başındayız. Tamamı Türk geliştiricilerden oluşan ekibimiz, kuruluşumuzun üzerinden geçen kısa sürede dünyanın en büyük metaverse platformları ile yaptığımız işbirliği ile ülkemizdeki blokzincir ve NFT ekosistemi girişimcileri için önemli bir yolu açtığımıza inanıyoruz. Hibe desteği aldığımız Hero of Troy deneyimsel oyununun en önemli başarısı sadece The Sandbox Platformuna girmek değil, Truva Savaşı efsanesinin Türkiye topraklarında geçtiğinin bilinirliğini globalde artıracak olması. Hayalimiz global metaverse ekonomisinde Türkiye’nin tarihi ve kültürünün yanı sıra teknoloji girişim ekosisteminin de tanıtımında destek olabilmek” dedi.

UGC90’ın, The Sandbox Game Maker fonundan aldığı destek ülkemizdeki “Web3 oyun ve metaverse” ekosisteminin gelişimine katkı sağlayacak ve diğer stüdyolar için hem ilham hem de cesaret kaynağı olacaktır. Bir sonraki alfa sezonunda çıkması planlanan “Hero of Troy” hakkında daha fazla bilgi almak için www.hero.ugc90.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

UGC90 Hakkında

Oyun, teknoloji ve pazarlama sektörlerinin öncü girişimcileri tarafından kurulan UGC90, Web3 oyun ve Metaverse platformlarının liderleri olmaları için oyun stüdyolarını ve girişimleri geliştiren yeni nesil bir hızlandırıcı kuruluştur. Daha detaylı bilgi almak için ziyaret edebilirsiniz: www.ugc90.com