Sosyal Medya

Genel

Uluslararası Güzellik Yarışmasının Jürisi Robotlar!

Değerlendirmeyi robotlar yapıyor.

Araba süren, yemek pişiren, makyaj yapan sürümlerinin hayatımıza girmesine tanık olduğumuz robotlar, şimdi de “estetik kaygılar” çerçevesinde kendini gösteriyor.

Daha öncesinde, “insanı değerlendirme, yargılama” özelliklerini barındırmayan robotlar bu bağlamda, bünyelerine yeni bir özellik katmış gibi gözüküyor.

Geliştirilen algoritmalar, robotların sistemlerine yükleniyor. Daha sonra yarışmacıların selfie fotoğrafları çekiliyor ve bu fotoğrafları robotlar algoritma sayesinde değerlendirip, puan veriyor.

Robotların, birçok farklı yaş, ülke, ırktan insanı analiz etmek suretiyle değerlendirdiği yarışmanın danışmanı ve Insılco Medicine’in CEO’su Dr. Alex Zhavoronkov görüşlerini şu şekilde ifade etti: “Son gelişmeler ışığında “Derin Öğrenme” teknikleri çerçevesinde makinelerin geldiği boyutun daha önceki sürümlerine benzerlik göstermediğinin tanıtımını yaptık.”

Makinelerin kendi yarattıkları standardın daha ne kadar üzerine çıkacağı bilinmez; fakat gerçekleştiğini internet vasıtasıyla takip ettiğimiz olaylar, işin ciddiyetini ortaya koyuyor.