Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

United Payment’tan bir yapay zeka kitabı ‘Dizginlenemeyen’

Bloomberg tarafından 2023 yılının En İyi Kitabı seçilen ‘Unsupervised’, United Payment desteğiyle, Türkiye’de ‘Dizginlenemeyen’ adıyla okurla buluştu.

United Payment’tan bir yapay zeka kitabı ‘Dizginlenemeyen’

 

Bloomberg tarafından 2023 yılının En İyi Kitabı seçilen ‘Unsupervised’, United Payment desteğiyle Türkçe olarak okurlarla buluştu.

 

Bloomberg tarafından 2023 yılının En İyi Kitabı seçilen ‘Unsupervised’, United Payment desteğiyle, Türkiye’de ‘Dizginlenemeyen’ adıyla okurla buluştu. Hayatın düğümlerini çözmeyi varoluş amacı olarak gören lider fintek şirketi United Payment, yapay zekanın hayatımızda yaratacağı düğümleri anlatan ‘’Dizginlenemeyen’’ kitabında bizleri de çözümün aktif bir parçası olmaya çağırıyor . 

 

Finansal teknolojilerin lider şirketlerinden United Payment, yapay zekanın çok yakın bir gelecekte sunacağı fırsatlar ve oluşturacağı tehditleri gözler önüne sererken, sahiplendiği bu alanda her kesimi ilgilendiren bilgilendirici çalışmalar da sunmaya devam ediyor. United Payment, dünyada ses getiren ve Bloomberg tarafından 2023 yılının En İyi Kitabı seçilen ‘Unsupervised’ı Türkçe olarak okuyucularla buluşturuyor.

Değişimin her alandaki boyutunu inceliyor

‘Dizginlenemeyen’ adıyla, United Payment sponsorluğunda ve Scala Yayıncılık tarafından yayımlanan kitap, görmezden gelemeyeceğimiz yapay zeka, kuantum teknolojileri, 5G, katmanlı üretim, tokenizasyon ve blokzincir gibi teknolojilerin insanlık ve insanlar üzerindeki etkilerini konu alıyor. Metaverse tabanlı yeni bir ekonomi platformu oluşturmak için Atari Token Projesi’ini kuran Daniel Doll-Steinberg ve Wall Street kökenli, yeni teknolojilere stratejik yatırımlar yapan Cadogan Management’ın kurucusu Stuart Leaf tarafından yazılan ‘Dizginlenemeyen’, öncü teknolojilerdeki gelişim sürecine ve verilere odaklanıyor. Kitap, teknolojinin tetiklediği değişimlerin eğitim, sağlık, ekonomi, iş dünyası, ordu ve hükûmetin her bir alanında, ne kadar köklü olacağını vurguluyor.

Herkes için yol gösterici bir rehber niteliğinde

United Payment CEO’su İlker Sözdinler, konu ile ilgili olarak, United Payment olarak hayatın akıcı ve daha az karmaşık olduğunda, daha güzel olduğuna inanıyoruz. Yapay zeka başta olmak üzere kuantum, blokzinciri, fotonik, bulut ile gelişmiş hızlı iletişim gibi birbirini tetikleyen öncü teknolojiler de bizim için hayatımızı hiç olmadığı kadar kolay getirecek ama aynı zamanda baş döndürücü bir hızla yepyeni iş yapış biçimleri ortaya çıkaracak. Bloomberg’in de yılın kitabı seçtiği Dizginlenemeyen’i, Türkiye’nin öncü fintek şirketlerinden biri olarak, okuyucularla buluşturmak bizim için bir görev haline geldi. Bu kitabı okuyan liderlerin, şirketlerinde yapay zeka başta olmak üzere tüm öncü -büyük bir kısmı da yarattığı etki itibari ile yıkıcı olacak inovasyonlara- ekiplerini, şirketlerini ve toplumu hazırlayacağını umuyor ve geleceği beraber şekillendirmeye davet ediyoruz. Hayatın düğümlerini çözen görünmez güç United Payment, tüm şirketleri bir fintek gücüne dönüştürerek, herkesin finansal araçlara erişebildiği bir dünya hayalinde eski moda sistemler yerine “insan”ı odağa alan teknolojiler geliştirmeye devam edecek. Bu hedefimize giden yolda bilgiye kolay erişim ve gelişim için teknolojik okuryazarlığa katkı sağlamayı bir borç biliyor, bilgiye olan inancımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz’’ dedi.