Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Ünlülerden 100 milyon dolarlık kripto para çalanlar yakalandı!

Bilgisayar korsanları spor yıldızlarını, müzisyenleri ve influencer'ları hedef aldı. Bunun için SIM kartı değişikliğini kullandı.

Europol, ünlülerden 100 milyon doların üzerinde kripto çaldıkları iddia edilen bilgisayar korsanlarını ele geçirdi

Bilgisayar korsanları spor yıldızlarını, müzisyenleri ve influencer’ları hedef aldı. Bunun için SIM kartı değişikliğini kullandı.

Europol’e göre, kurbanların telefonlarına girip 100 milyon dolardan fazla kripto para çalınmasının ardından, Birleşik Krallık’ta sekiz kişi ABD’li ünlülere yönelik bir saldırı dalgasındaki rolleri nedeniyle tutuklandı. Yaşları 18 ile 26 arasında değişen şüpheliler, Malta ve Belçika’da da tutuklanan ve ağırlıklı olarak spor yıldızları, influencer’ları, müzisyenleri ve onların aile üyeleri dahil olmak üzere yüksek profilli Amerikalıları hedef alan daha büyük bir çetenin parçası…

Kullandıkları yöntem ise SIM Değiştirme!

SIM değiştirme, bilgisayar korsanlarının SIM’lerini devre dışı bırakarak ve numarayı kendi SIM kartlarına taşıyarak bir kişinin telefon numarasını kontrol altına almaları anlamına geliyor. Elbette bunun yapılması için ya kimlik avı ile yada GSM operatörlerinde çalışan birisinin yardımıyla yapılabilir.

Tutuklananlar şimdi, dolandırıcılık ve kara para aklama ve ABD’ye iade ile birlikte Bilgisayarı Kötüye Kullanma Yasası kapsamındaki suçlardan yargılanıyor.

NCA’nın Ulusal Siber Suç Birimi Operasyon Başkanı Paul Creffield yaptığı açıklamada;

“Ağın kurbanlarından büyük meblağları banka hesaplarından veya bitcoin cüzdanlarından çaldığını biliyoruz,” dedi.

SIM değiştirme ve sesli kimlik avı, Avrupa ve ABD’de artıyor. Europol, bu tür saldırıları önlemek için insanlara cihazlarının yazılımını güncel tutmalarını, çevrimiçi veri paylaşımını sınırlamalarını ve çevrimiçi hizmetler için iki faktörlü kimlik doğrulamasını kullanmalarını tavsiye ediyor.