TeknoTalk

Uzaktan Çalışma Modelinde Siber Güvenlik İpuçları

Koronavirüs sebebiyle uzaktan çalışma modeline geçecek kurumlar için siber güvenlik ipuçları

Uzaktan Çalışma Modelinde Siber Güvenlik İpuçları…

Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye’de görüldüğünü açıkladığı koronavirüs endişesiyle uzaktan çalışma modeline geçmek istiyorsanız, siber tehditlerden korunmanız gerekiyor. Innovera, güvenli bir uzak çalışma modeli için kurumların alması gereken önlemleri paylaştı.

Dünyada uzaktan çalışma trendi yükselişe geçerken, 2020’nin ilk günlerinden bu yana dünya genelinde hızla yayılan koronavirüs, bugüne dek 87 ülkede 90 bin kişinin üzerinde kişiye bulaştı. T.C. Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye’de de vakaya rastlanması açıklamasından sonra genel önlemler alınmaya başlarken, şirketler de evden ya da uzaktan çalışma izinleri veriyorlar.

Uzaktan çalışanlar, koronavirüsten korunurken, kişisel bilgisayar ve telefonlarından kritik verilere ulaşarak siber saldırganlara davet çıkartabiliyor. Innovera, kurumlar ile uzaktan ve kendi cihazlarından çalışanlar için faydalı siber güvenlik ipuçlarıyla, siber tehditlerden korunma yollarını açıkladı.

Uzaktan çalışma, BT departmanlarının siber güvenlik tehditlerini izlemesini ve gereken önlemleri almalarını zorlaştırabiliyor. Kullanıcıların uzakta olması ve kişisel cihazlarından çalışması halinde alınacak ek tedbirleri aşağıda bulabilirsiniz.


Uzaktan Çalışma Modelinde Siber Güvenlik İpuçları

Exit mobile version