Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

Veri kurtarma nedir? Veri kurtarma nasıl yapılır?

Veri kurtarma veya Data recovery, bilgilerin tekrar erişilebilir hale getirilmesi veya başka bir deyişle cep telefonları, bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar ve harici depolama cihazlarındaki bilgilerin kaybolması, yanlışlıkla silinmesi, hasar görmesi veya erişilemez olması durumunda kaybolan bilgilerin kurtarılması işlemidir.

Veri kurtarma nedir? Veri Kurtarma Nasıl Yapılır?

Veri kurtarma veya Data recovery, bilgilerin tekrar erişilebilir hale getirilmesi veya başka bir deyişle cep telefonları, bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar ve harici depolama cihazlarındaki bilgilerin kaybolması, yanlışlıkla silinmesi, hasar görmesi veya erişilemez olması durumunda kaybolan bilgilerin kurtarılması işlemidir.

Kurumsal ve resmi veri kurtarma, verilerin bir yedekten bir masaüstü bilgisayara, dizüstü bilgisayara, sunucuya veya harici depolama aygıtına geri yüklenmesi anlamına gelir.

Veri kaybının nedenleri nedir ?

Veri kaybının yaygın nedenleri arasında elektrik kesintisi, doğal afet, cihaz arızası, yanlışlıkla veri silme, sabit disk biçimlendirme, arızalı sabit disklere yazılım kurtarma yöntemlerinin uygulanması, sürücü okuma/yazma kafası arızası, sabit diskin çizilmesi veya hasar görmesi sayılabilir. tepsi yüzeyi, yazılım çökmeleri, mantık hataları, işletim sisteminin açılmaması ve bilgisayara kahve ve su dökülmesi.

Veri Kurtarma Nasıl Yapılır?

Windows Yedekleme sistemi üzerinden veri kurtarma işlemleri tanımlanırken, silinen dosyaları kurtarmak veya yedeklenen dosyaları geri yüklemek için iki farklı yöntem kullanılır.

Yedeklenen dosyaları geri yüklemek için “Başlangıç” bölümü tıklanarak “Denetim Masası, Sistem ve Bakım” bölümü açılmalıdır.

Seçenekler bölümünde “Yedekle ve Geri Yükle” seçeneğine tıkladıktan sonra “Dosyaları Geri Yükle” seçeneğine tıklanmalıdır.  Windows işletim sistemli bir cihazdan silinen tüm veriler  çalıştırma sihirbazının belirttiği adımlar izlenerek kurtarılabilir.

Bir bilgisayardan silinen verileri kurtarmak için baştan “Hesap Makinesi” bölümü açılmalı ve sayfaya sağ tıklanmalıdır.

“Önceki Sürümü Geri Yükle” düğmesine tıkladıktan sonra silinen veriler geri yüklenebilir.

Yapılan işlemler sonuç vermezse bizden profesyonel yardım alabilir ve diske çok fazla zarar vermeden verilerinize erişebilirsiniz.

Veri kaybının sebepleri nelerdir?

  • Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda hasar
  • Ani elektrik kesintileri
  • Elektrik tesisatı sorunları
  • Bilgisayarlarda ve diğer ekipmanlarda hasar
  • Ekipmanda ani şok
  • Bilgisayarların ve mobil cihazların sıvılara maruz kalması
  • Ağır hizmet cihaz belleği çok büyük
  • Veri kaydedilmedi
  • Veri depolama sızıntı

Listelenen veri kaybı herhangi bir nedenle olabilir. Veri kaybından sonra verileri kurtarma çabaları, kaybın nedenine bağlı olarak etkinlik gösterir. Veri kurtarma işleminden sonra mümkün olduğu kadar çok dosya geri yüklenecektir.

Veri kurtarma işlemlerinin kullanıldığı cihaz ve teknolojiler

  • Hard Disk Verileri Kurtarma
  • SSD Verileri Kurtarma
  • NAS Verileri Kurtarma
  • SAN Verileri Kurtarma
  • Masaüstü Bilgisayar Verileri Kurtarma
  • Dizüstü Bilgisayar Verileri Kurtarma
  • Sunucu Verileri Kurtarma
  • Veritabanı Verileri Kurtarma
  • USB Flash Bellek Verileri Kurtarma
  • Telefon Verileri Kurtarma
  • Şifreli Dosya Verileri Kurtarma

Kayıp verileri kurtarmanın birçok yolu vardır. Ancak, nadir de olsa verileriniz her zaman kurtarılamaz. Örneğin, ciddi şekilde hasar görmüş cihazlarda veri kurtarma işlemi başarısız olabilir.

Dosya Bozulması

“Sabit sürücü arızası” hatasının ne kadar sinir bozucu olabileceğini biliyorsunuz. Ancak, acı veren metni görseniz bile veri kurtarma hala mümkündür. Sabit sürücüyü başka bir bilgisayara takarsanız, yalnızca işletim sisteminin başarısız olduğunu ve verilerinizin geri kalanının iyi durumda olduğunu görebilirsiniz. Bu durumda, her şeyi başka bir sabit sürücüye kopyalamanız yeterlidir.

Sizi bu noktaya getirebilecek bir diğer sorun, doğru yazılımla düzeltebileceğiniz bozuk bir bölüm tablosudur. Bölüm tablosunu başarılı bir şekilde onarabilirseniz, tüm dosyalarınızı kolayca kurtarabilirsiniz. Aksi takdirde, büyük ölçüde hasarın boyutuna bağlı olsa da, bazı dosyalarınızı kurtarmak için tablodan yeterli bilgiyi kurtarabilirsiniz.

Dosya Sistemi Biçimi veya Hasar

Dosyaları silmeye benzer şekilde, dosya sistemini biçimlendirmek önceki dosya bilgilerini ve disk yapısını yok eder, ancak silinen veri miktarı sistemin biçimine bağlıdır.

Örneğin, FAT ile biçimlendirme, büyük miktarda veriyi yok eder ve bu disk bölümünün üzerine sıfırlar yazarak veri kurtarma şansınızı büyük ölçüde azaltır. NTFS gibi bazı dosya sistemleri, aynı dosya sistemiyle üzerine yazılmaya karşı daha dirençliyken, diğerleri aynı sistemle üzerine yazıldığında aslında daha az şanslıdır. FAT üzerinden XFS yazmak için birçok olasılık vardır. FAT dosyaları kurtarılacaktır.

Fiziksel Sürücü Hasarı

Silinen veya biçimlendirilmiş dosyaları kurtarmak bir şeydir; dosyaları bozuk bir diskten çıkarmak başka bir şeydir. Kurtarma yazılımını kurmak ve çalıştırmak için etkileyici teknik beceriler gerekmese de, ciddi şekilde hasar görmüş bir sürücüyü kullanmak, genellikle sürücünün sökülmesini gerektirdiğinden profesyonellere bırakılmalıdır.

Kaybolan verilerinizi https://www.goldverikurtarma.com sitesi üzerinden ulaşarak kurtarabilirsiniz.