Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Verily : Google Life Sciences Biriminin Adı Değişti!

Google’ın faliyet çatısı aldındaki şirketlerinin isim değiştirmelerine bir yenisi daha eklendi.

Tüm faaliyetlerini çatı şirketi Alphabet adı altında devam eden Google , Life Sciences biriminin yeni adını yayınladığı bir video ile duyurdu.

Bundan böyle faaliyetlerini bağımsız bir şekilde sürdürecek olan Life Sciences’ın yeni adı  “Verily” olarak değiştirildi.

İnsan olmanın bir kullanma kılavuzu yoktur.

Yayınlanan video da en dikkat çekici görüntü ise ekrana yansıyan bir çocuk görüntüsünün üstünde “İnsan olmanın bir kullanma kılavuzu yoktur.” yazısı.

Birimin resmi internet sayfasıda verily.com adresinden faliyete geçti.

Google Life Sciences birimi, daha öncesinde bandaj boyutundaki glikoz monitörleri gibi projelere imza atmıştı. Google X’in bir parçası olarak geliştirilen projeler, insan sağlığı araştırmaları için mükemmel bir baz olarak niteleniyor. Birimin Alphabet çatısı altında da söz konusu projeleri sürdürmesi öngörülüyor. İki yıl önce duyurulan akıllı kontakt lenslere birimin internet sayfasında yer alması, bu ihtimali kuvvetlendiriyor.

Yapılan açıklamada, Google X bünyesindeki yaşam bilimleri ekibinin bugüne kadar teknolojik miras ve farklı alanlardaki uzmanlıkları birleştirdiği, artık bağımsız bir şirket olan Verily ile teknolojinin sağlık alanındaki kullanımı konusunda daha odaklı bir yaklaşım izleneceği belirtildi.

CEO Andy Conrad, “Verily”  kelimesinin “gerçekten” anlamına gelen arkaik bir sözcükten türediğini özellikle dile getirdi.

Verily via Stat News