Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

VESTEL’in Müşteri Hizmetleri Kalitesi İkinci Kez Tescillendi

Vestel, müşteri hizmetleri kalitesinin uluslararası standartlarda olduğunu tescil eden ISO 18295-1 Müşteri İletişim Merkezi Hizmet Standardını ikinci kez almaya hak kazandı.

Çağrı Merkezleri Derneği Aracılığıyla VESTEL’in Müşteri Hizmetleri Kalitesi İkinci Kez Tescillendi

Vestel, müşteri hizmetleri kalitesinin uluslararası standartlarda olduğunu tescil eden ISO 18295-1 Müşteri İletişim Merkezi Hizmet Standardını ikinci kez almaya hak kazandı.

Çağrı Merkezleri Derneği (ÇMD), Türkiye’de sunulan çağrı merkezi hizmet kalitesinin uluslararası standartlara ulaşması için yaptığı çalışmalar kapsamında, Bureau Veritas iş birliğiyle ISO 18295-1 Müşteri İletişim Merkezi Hizmet Standardını tüm sektörde yaygınlaştırmaya devam ediyor.

Vestel, müşteri iletişim merkezlerine ilişkin tüm süreçlerin denetlendiği ve değerlendirmelerin yapıldığı belgelendirme sürecini 2.kez başarıyla tamamladı. Çağrı Merkezleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rengin Ağılönü, Vestel Müşteri Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Yıldıray Başkurt’a ISO 18295-1 Müşteri İletişim Merkezi Standardı Belgesini ikinci kez takdim etti.

Hizmet standartları önemli bir rekabet unsuru

Çağrı Merkezleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rengin Ağılönü, belgelendirme sürecini başarıyla tamamlayan Vestel’i tebrik ederken, sektörün sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi için hizmet standartlarının belirlenmesine büyük önem verdiklerini, bu anlamda ISO 18295-1 Müşteri İletişim Merkezi Standardının özel bir rol üstlendiğini belirterek, “çağrı merkezlerindeki süreçleri kapsamlı bir şekilde ele alan bu standart, firmalar için hem bir rekabet unsuru oluşturuyor hem de onları hizmet kalitelerini artırmaları yönünde motive ediyor, yol gösteriyor” diye konuştu.

Vestel Müşteri Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Yıldıray Başkurt ise Vestel İletişim Merkezimizin amacının her zaman müşterilerine benzersiz deneyimler yaşatmak olduğunu belirterek

‘’Bu amaçla yaptığımız tüm çalışmaların ve sunduğumuz hizmet kalitesinin uluslararası standartlarda olduğunun bağımsız bir kurum tarafından değerlendirilerek belgelenmesini istedik. ISO 18295-1 Müşteri İletişim Merkezi Standardı’nı tüm sektörde yaygınlaştırmaya yönelik üstlendiği rolle birlikte, çağrı merkezi sektörüne değerli katkıları ve yönlendirmelerine güvendiğimiz için süreci Çağrı Merkezleri Derneği ile yürütmek istedik. Mevcut belgemizin üç yılı tamamlandığı için belge yenileme başvurumuz oldu. Vestel bünyesindeki iç denetimlerimizle de standartta yer alan tüm hizmet şartları için kendimizi değerlendirdik ve belgeyi yeniden almaya hak kazandık’’ dedi.

Hizmetlerimizin sistematik, ölçülebilir ve izlenebilir bir şekilde yönetildiğini belgeledik.

 

Sundukları hizmetin arkasında olduklarını belirten Başkurt, sözlerine şöyle devam etti;

‘’Sunduğumuz hizmetin arkasındayız. Hizmetlerimizin sistematik, ölçülebilir ve izlenebilir bir şekilde yönetildiğinin bağımsız olarak değerlendirilmesi ve uluslararası standartlarda olduğunun belgelenmesi de ayrıca çok önemli. Çağrı merkezi sektöründe değişimin öncüsü olmak için yaptığımız tüm yatırımların doğruluğunu bir anlamda onaylatmış oluyoruz. Gelişimin sürekliliğini sağlamak için de kendi içimizde motive edici bir unsur olduğunu söyleyebiliriz.’’


Çağrı Merkezleri Derneği hakkında

Çağrı Merkezleri Derneği, Türkiye’de çağrı merkezleri sektörünün gelişimini sağlamaya, faaliyet ve etki alanını genişletmeye yönelik iş/güç birliğini hedefleyen referans kuruluş olmak üzere, Kasım 2008 tarihinde 9 kuruluşun ortak girişimiyle kurulmuştur. Çağrı Merkezleri Derneği, kısa sürede toplam 52 kurumun üyeliğiyle, sektörün yüzde 70’ini temsil eder konuma gelmiştir. Çağrı Merkezleri Derneği, çağrı merkezlerinin faaliyet alanlarını kamuoyuna daha iyi tanıtmayı, sunulabilecek katma değerleri iş dünyasına anlatmayı, mesleki sorunları paylaşmayı, değişik paydaşlar arasında bir iletişim ve uzlaşı platformu olmayı ve sektör problemlerine çözüm getirmeyi amaçlamaktadır.