Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Viewsonic’ten Öğrencilerin Duyusal Reaksiyonlarını Ölçen Teknoloji!

ViewSonic, eğitim dünyasının ihtiyaçlarına yönelik çözümler geliştirmeyi sürdürüyor. Marka, öğrencilerin ders sırasındaki duygusal tepkilerini ve ortamın fiziksel durumunu ölçümleyerek, eğitimciye geri bildirimde bulunan yeni cihazını ilk kez GESS Türkiye Eğitim Teknolojileri ve Çözümleri Fuarı'nda tanıttı.

Viewsonic, eğitim dünyasında fark yaratacak yeni teknolojisini tanıttı!

Tarsus Turkey tarafından 26-28 Mayıs 2022 tarihlerinde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek GESS Türkiye Eğitim Teknolojileri ve Çözümleri Fuarı başladı. Birbirinden değerli eğitim ve hibrit çalışma hayatı ile ilgili teknolojilerin sergilendiği bu fuarda özellikle ViewSonic‘in yeni duyurduğu ve öğrencilerin eğitim esnasındaki duygu durumlarının nasıl olduğunu, derslere ilgi seviyelerinin nasıl olduğunu, bir anlamda da öğretmenin kendi performansını gözlemleyebileceği yeni teknolojisine tanık olduk.

ViewSonic Türkiye Ülke Müdürü M. Önder Şengür

ViewSonic Türkiye Ülke Müdürlüğüne bu yılın başlarında atanan M. Önder Şengür ile bu yeni teknoloji hakkında detaylı konuşma fırsatı buldum.

Pandemi ile birlikte artan uzaktan çalışma ihtiyacı hemen hemen tüm sektörlerin en önemli sorunu haline gelmişti. Viewsonic özellikle bu ihtiyacın en önde gelen sektörü olan “EĞİTİM Sektörüne” odaklanmış durumda. Arka planda bir eğitim ekosistemi oluşturacak şekilde hem donanım hem yazılım ile güçlü çözümler sunuyor. Bunun son örneği ise yeni özellikleriyle ilk defa bu fuarda tanıtılan myViewBoardSens ürünü…

Önder Bey’in ifade ettiğine göre özellikle Özel Okullar ve Özel Şirketler bu ürünü hemen keşfetmiş durumda. Özel şirketler yönetim kurulu toplantı odalarında bu ürünlere yer vermeye başlamışlar bile. Elbette bu ürünün özelliklerini öğrendikten sonra daha bir çok alanda kullanılabileceğini de söylemekte fayda var.

Ancak Özel okullar için bu teknolojiye sahip olmanın farklı bir avantajı daha var. Zira bu yeni teknolojiye sahip olmak önümüzdeki yıl öğrenci kayıtları için fark yaratacak bir özellik olarak öğrenci velilerinin karşına gelecek. Önemli bir karar verme değişkeni olacak.

Diğer yandan Viewsonic’in akıllı ekran pazarına aslında biraz geç girdiğini söyleyebiliriz ancak geçtiğimiz yılı bu alanda ikinci sırada tamamlamayı başardığı öğrendim. ViewSonic’in gelecek planlarında Eğitim Sektörünün önemli bir yer aldığını da Önder Bey’den ilk ağızdan öğrenmiş oldum. Viewsonic iddialı zira sadece donanım vermiyor, ömür boyu desteklenecek bir ekosistemi tüketiciye sunduklarını belirtiyor. Belli özelliklerin standart olarak ömür boyu kullanım garantilerinin verilebildiğini, ilave özellikler içinse belli ücretlerin eklenebileceğini de öğrendim. Dolayısıyla sürekli kullanıma hazır donanım bağımsız bir ekosistem üyeliği veriliyor gibi…

Yeni Teknolojide Yapay Zeka Kullanılıyor!

Yapay zeka teknolojisi eğitim alanında da elbette fark yaratıyor. Öğrencilerin duygusal reaksiyonlarını ölçebilecek özelliklere sahip olan Viewsonic’in bu yeni ürünü myViewBoardSens’in içerisinde ve arkasında tam bir Yapay Zeka gücü kullanılıyor.

Burada ilk aklınıza gelen tabi ki kişisel verilerin gizliliği olabilir. Hemen belirtelim, bu yeni sistem kesinlikle bir kişisel veri tutmuyor. Öğrencilerin anlık yüz hareketlerini okuyor, değerlendirip puanlama gerçekleştiriyor. Bunu ortak bir veri olarak saklayıp, öğretmenin analizi görebilmesi ekrana yansıtıyor. Bu sayede öğretmen hem kendi performansını hem de öğrencilerin konuya olan ilgisini anında görebilmiş oluyor.

Şimdi bu yeni teknoloji hakkında Viewsonic Türkiye Ülke Müdürü M. Önder Şengür’ün verdiği detaylı bilgilere bir göz atalım!

Görüntü ve eğitim teknolojileri alanında dünyanın önde gelen üreticilerinde ViewSonic, eğitim dünyasının ihtiyaçlarına yönelik çözümler geliştirmeyi sürdürüyor. Marka, öğrencilerin ders sırasındaki duygusal tepkilerini ve ortamın fiziksel durumunu ölçümleyerek, eğitimciye geri bildirimde bulunan yeni cihazını ilk kez GESS Türkiye Eğitim Teknolojileri ve Çözümleri Fuarı’nda tanıttı.

Viewsonic Türkiye Ülke Müdürü M. Önder Şengür, eğitimcilere yol göstermesi açısından bu cihazla elde edilecek verilerin önemli bir kaynak oluşturacağını belirterek;

“Bugüne kadar eğitimciler, öğrencilere geri bildirimde bulunuyordu, bu cihazla eğitimciler de öğrencilerin ders esnasında ilgilerinin ne zaman dağıldığını ne zaman daha katılımcı olduklarını görebilecekler. Bu cihazın eğitimciye kendisini geliştirmesi açısından önemli bir ayna görevi göreceğine inanıyoruz” dedi.

Bugün teknoloji, hemen hemen her alanda olduğu gibi eğitimin de kuşkusuz en önemli bileşenlerinden birini oluşturuyor. Görüntüleme teknolojilerinin yanı sıra daha iyi bir eğitim için ürettiği yazılım ve donanım ürünleriyle de öne çıkan ViewSonic, yeni teknolojilerini İstanbul’da düzenlenen GESS Türkiye Eğitim Teknolojileri ve Çözümleri Fuarı’nda eğitim dünyasının beğenisine sundu.

Duyusal geri bildirim, yüksek öğrenme performansı

Bugüne kadar öğrenci, öğretmen tarafından verilen geri bildirimle öğrenme süreci ve performansı hakkında bilgi edinebiliyordu. Ancak, öğretmenin ders anlatırken, her öğrenciyi sürekli izlemesi ve sınıfın duygusal durumunu test etmesi güçtü. ViewSonic’in buna çözüm olarak geliştirdiği yeni ürünü “myViewBoard Sens” ile artık bu mümkün.

ViewSonic’in öğrencilerin “mutluluk” analizini yaparak geri bildirim veren EDTech dünyasında bir “ilk” olan yeni teknolojisi bu nedenle fuarda büyük ilgiyle karşılandı. Sens‘in içinde bulunan sensörler sayesinde öğrencinin ders dinlerken; hangi dakikada nasıl tepki verdiğine dair duyusal reaksiyonlarının (mutlu-sıkılmış-hareketli vb.) yanı sıra ses ve ısı gibi eğitimi etkileyen çevresel faktörler de ölçümlenerek, öğretmene nesnel bir geri bildirim raporu verilecek. Öğrenci ve öğretmene fayda sağlamak amacıyla tasarlanan Sens, öğretmene eğitim sürecini daha akıcı bir şekilde yorumlayıp analiz edebileceği veriler sağlayarak asistanlık yapacak. Bu rapor sayesinde öğretmen; ders içerikleri, anlatma performansı gibi konularda kendisini değerlendirme şansı bulabilirken, iyileştirme alanlarını da tespit edebilecek. Öğrenci mahremiyetini esas alan teknolojide, yüz tanıma, görüntü kaydı ve saklanan kişisel veri kesinlikle yok.

ViewSonic Ülke Müdürü M. Önder Şengür, çevre ve öğrencilerin duyusal durumları hakkındaki verileri işlemek için bir dizi sensör kullandıkları Sens‘te öğrenme sonuçlarını iyileştirmek için verilerin gücünden yararlandıklarını söyledi. Eğitimcilere yol göstermesi açısından bu cihazla elde edilecek verilerin önemli bir kaynak oluşturacağına inandıklarını da aktaran Şengür,

“Bugüne kadar eğitimciler, öğrencilere geri bildirimde bulunuyordu, bu cihazla eğitimciler de öğrencilerin ders esnasında ilgilerinin ne zaman dağıldığını, ne zaman daha katılımcı olduklarını görebilecekler. Bu cihazın eğitimciye kendisini geliştirmesi açısından önemli bir ayna görevi göreceğine inanıyoruz” dedi.

Yapay zeka destekli yardımla yeni nesil işbirlikçi öğretim Sens için daha fazla detay...

Eğitim Dünyasına Çevreci Projeksiyon

Viewsonic, fuarda iş ve eğitim dünyası için tasarladığı ilk lambasız projeksiyon cihazını da tanıttı. Gelişmiş 3. nesil LED teknolojisi ile üretilen LS550W adlı projeksiyon 3.000 LED Lümen ile yüksek parlaklığa sahip. Projeksiyon sık sık lamba değiştirmeyi ve toksik cıvayı ortadan kaldırarak, çevreci teknolojiye anlamlı bir örnek sunuyor.

LS550W a

Yeni projeksiyon ayrıca 30 bin saatlik uzun kullanım ömrü ve daha az güç tüketimi ile kullanıcıya yüksek tasarruf sağlıyor. Kullanıcıya Rec. 709 ile yüzde 125 gerçeğe yakın renkler sunan cihaz, verimli kullanım için anında açma/kapama özelliğine sahip. 0,49 kısa mesafeli lens, yalnızca 1,06m uzaklıktan 100 inç’lik bir ekran sağlayarak, önemli bir alan verimliliğine imkan sağlıyor. Bu da sunum yapan kullanıcıları göz kamaştırıcı ışıklardan kurtarıyor. 360º eğim açısına sahip projeksiyon, Y/D Keystone ve 4 köşe ayarı özellikleriyle de kurulum kolaylığı sağlıyor. Ayrıca kapsamlı LAN kontrolü ile çoklu cihaz yönetimini kolaylaştırıyor.

 

.