Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

Çelik Sertleştirme ve Temperleme Nasıl Yapılır?

Virgament sertleştirme atölyesinde çelikler en profesyonel biçimde sertleştiriliyor. Bu konudaki hassas işçilikleri müşteri memnuniyetine de olumlu yansıyor. Atölyelerinde, orta ve yüksek karbonlu çeliklerin (>%0.25 karbon) ısıl işlemi ile sertleşme gerçekleştiriliyor.

Çelik Sertleştirme ve Temperleme Nasıl Yapılır?

Virgament sertleştirme atölyesinde çelikler en profesyonel biçimde sertleştiriliyor. Bu konudaki hassas işçilikleri müşteri memnuniyetine de olumlu yansıyor. Atölyelerinde, orta ve yüksek karbonlu çeliklerin (>%0.25 karbon) ısıl işlemi ile sertleşme gerçekleştiriliyor.

Tam sertleştirme işlemi tipik olarak üç adımdan oluşur:

Bir alaşımın fiziksel özelliklerini değiştirmek için ısıtılması, yağ, tuz veya kostik gibi bir ortamda hızlı su verme işlemiyle malzemenin soğutulması ve işlenmiş alaşımdan aşırı kırılganlığı ortadan kaldırmak için yeniden ısıtma veya tavlama.

Malzemelerin ısıl işlemi, yaklaşık 800-1000 ℃’de tavlama işlemlerinin ve yaklaşık 500-700 ℃’de yüksek tavlama işlemlerinin bir kombinasyonundan oluşur, bu da malzemenin uygun nitelikleri kazanması neticesinde sorbit (ferrit ve sementit) oluşumuyla sonuçlanır.

Yüksek mukavemetli çelikler, yalnızca iyileştirilmiş durumda özelliklerini elde ederler. Sertleştirme ve temperleme ile, malzemenin kimyasal bileşimi ve spesifikasyon tarafından belirlenen parametreleri elde edebilirsiniz. Yapı çelikleri şirketimiz tarafından; yumuşatılmış, ısıl işlem görmüş, normalleştirilmiş veya ham halde teslim edilir. Yüksek mukavemetli çelikler hakkında daha fazla ayrıntıya Yüksek mukavemetli çelikler hakkında daha fazla ayrıntıya https://virgamet.com/heat-treatable-engineering-through-hardening-alloy-steel linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

Isıl işlem görmüş çelikler genellikle “temperlenmiş çelik” olarak adlandırılır. Temperleme, kırılganlıkla mücadele etmek için ilk ısıtma ve söndürmeden sonra bir malzemenin yeniden ısıtılması işlemidir.

Alaşımlı çeliklerin çok yüksek sıcaklıklarda dövülmesi, ürünün kırılgan olmasına, düşük sıcaklıklarda ise zararlı gerilmelere ve çatlaklara neden olur. Bu kesinlikle kabul edilemez!

Virgament’de bu riskleri azaltmak ve yüksek kalite sağlamak için gelişmiş bilgisayar kontrollü sistemlere sahip. Deneyimli metalurji personelimiz her adımı denetler ve her şeyi zamanında yapabilmek için sürekli iyileştirmeler gerçekleştirir.

Virgament’in müşterilerine verdiği hizmetler:

  • – Zamanında teslimatı sağlamak için zamanlama çözümleri
  • – Çok çeşitli fırın ve proses seçenekleri
  • – Üstün proses kontrolü
  • – Parçaları işlemeden önce ve işledikten sonra temizlemek için özel tasarlanmış yıkama ekipmanı
  • – Virgament ayrıca yüksek kaliteye sahip sertleştirme fırınlara sahip. Detaylar ise burada

Tüm sertleştirme işleri, siparişten teslimata kadar profesyonel ekibimiz tarafından izlenir. Şirketimiz, kalite kontrolünden zamanında teslimata kadar her şeyi garanti ederek, tüm sertleştirme siparişlerimiz için teknik ve mühendislik hassasiyetini garanti etmektedir.

Sertleştirme ve temperlemenin ürün seçiminizi nasıl etkileyeceği hakkında daha fazla sorunuz varsa hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz…