TeknoTalk

Vivo Phone, iPhone X’ten Beklediğimiz Özellik Hakkında Fikir Veriyor

iPhone X ile Gelmesini Beklediğimiz Özelliği Vivo Phone Getirdi.

Vivo Phone, iPhone X’ten Beklediğimiz Özellik Hakkında Bize Fikir Veriyor.

Vivo Phone, iPhone X ile Gelmesini Beklediğiz Şeyi “OLED Ekran Altına Parmak izi Okuyucuyu” Getirdi. Ama bu, mükemmel olduğu anlamına gelmez.

CES 2018 tüketici elektroniği konferansında dikkat çeken nadir mobil telefonlardan biri Vivo Phone oldu. Bu kulağınıza pekte yeni bir şey gibi gelmeyebilir. Ancak Samsung ve Apple gibi akıllı telefon üreticilerinin kendi OLED ekranları altına bu teknolojiyi getirmeye çalıştıklarını düşünürseniz; belki de bir çoğumuzun adını bile duymadığı şirketin bir prototipi burada sergilemesi oldukça dikkat çekici.

Vivo Phone OLED Ekran Altı Parmak izi Okuyucu Nasıl Çalışıyor?

Gerçekten etkileyici olan şey, bu kurulumun kavramsal olarak ne kadar zarif oluşudur. Her şey, bir OLED panelin arka yüzüne lamine edilen basit ve küçük bir kamera olan Synaptic CMOS sensörü tarafından gerçekleştiriliyor. (LCD ekranlarda arka ışıklar yer aldığı için bu gerçekleştirilemiyor). OLED ekranındaki ışık, sensörün “Görmesini” sağlayan parmak izini aydınlatır ve telefonda saklanan örnekle kontrol eder.

Sonuçta önemli olan arka planda nasıl çalıştığından ziyade, bu özelliği deneyen insanlar için sensörü göremememizin yanıdan beklendiği gibi çalışmasıdır.

Söz konusu telefonun tam olarak satışa hazır olduğunu, OLED ekran altı parmak izi okuyucunun mükemmel çalıştığını söylemek için erken olabilir. Ancak kullanılabilir bir çözümü görmek oldukça heyecan verici.

Elbette sistemin açık yönleri yok mu? Kafamızda bazı sorular yok değil. Özellikle Ekranlarımızı iyi koruduğumuz söylenemez, çatlak ve kırık ekranlarda sensör nasıl sonuç verecek. Kayıtlı görüntü ile uyuşmasında sorunlar çıkar mı?

Tüm bunlardan daha önemlisi, sensör bozulduysa parmak izinizi tanımayabilir. Bunun gibi bir çok soru işareti var tabi ama, yakında büyük teknoloji devlerinden Apple ve Samsung’tan bu yönde bir adım bekleyebiliriz.

Engadget

 

 

Exit mobile version