Sosyal Medya

Android

VİVO V30 5G Alınır mı? 4 Yıllık Pil Garantisi Onu Tercih Etmeye Yeter mi?

Yeni vivo V30 Türkiye'de satışa sunuldu ve onu diğer Android telefonlardan farklı kılan önemli özelliklere sahip. Bu hafta incelemeye gelen modellerimizden birisi olan vivo V30 5G satın alınır mı? sorusunun cevabına gelin birlikte bakalım. 

VİVO V30 5G Alınır mı? 4 Yıllık Pil Garantisi Onu Tercih Etmeye Yeter mi?

 

Yeni vivo V30 Türkiye’de satışa sunuldu ve onu diğer Android telefonlardan farklı kılan önemli özelliklere sahip. Bu hafta incelemeye gelen modellerimizden birisi olan vivo V30 5G satın alınır mı? sorusunun cevabına gelin birlikte bakalım. 

 

Bildiğiniz gibi modellere göz atarken, öncelikle fiyat fayda endeksine ve kullanım amacının önemli olduğuna inanıyorum. Son dönemde mobil fotoğrafçılık odaklı bir çok güçlü Android tabanlı akıllı telefon modeli satışa sunuldu. vivo’nun bu modeli ise aslında biraz daha kendine odaklı, kendinizi star gibi gösterecek ve hissettirecek geniş açılı selfi kamerası ile çok daha fazla öne çıkacak bir model olarak karşımıza geldi.

vivo’nun normal bir flaşa göre 19 kat daha geniş alana 50 kat daha yumuşak ışık yayan Star Işığı portresi özelliği aslında bu modelin en önemli alemeti harikası.  Bir diğeri de tabiki 4 yıl boyunca geçerli olacak ve batarya sağlığı için endişelenmenize gerek bırakmayacak “Pil Sağlığı Garantisi ki”, bu bence çok daha önemli bir özellik…

Kısaca bir model hakkında ne beklemeniz gerektiğine giriş yaptıktan sonra 5G özellikli vivo V30’un bize neler sunduğuna bir göz atalım.

vivo V30’a baktığımızda, 6,78 inçlik  120 Hz yenileme hızına sahip bir AMOLED ekran görüyoruz. Gücünü ise Qualcomm Sanpdragon 7 3.nesil işlemciden alıyor. RAM tarafında endişe etmeden güçlü performans sunabilecek 12GB + 12 GB genişletilmiş RAM desteği sizi karşılıyor. Depolama seçenekleri 256GB veya 512GB olarak ikiye ayrılmış. Bize gelen modelde 256 GB depolama desteği bulunuyor.

Kamera özellikleri 50MP Ana kamera, 50 MP odamatik odaklamalı geniş açılı, ön kamera yani selfi kamerası ise oda 50 MP otomatik odaklı grup selfi geniş açılı kamerası var. Kamera tarafında dikkat ettiğiniz gibi aslında en önemli taraf selfi kamerasının rakiplerine göre çok daha iyi olması. Selfi çekerken karanlık ortamlarda bile size destek olacak “Star Işığı Portresi” olarak adlandırılan flaş size çok yardımcı olacak.

 

İşletim sistemi olarak Android 14 tabanlı FunTouchOS yüklü geliyor.

 

Batarya tarafında ise 5000 mAh’lik bir batarya kullanıldı ve paketin içerisinden 88W’lık hızlı şarj ile sadece 48 dk’da yüzde 100 şarja ulaşabiliyorsunuz.

vivo V30 Teknik Özellikleri

Ekran: 6,78 inç, 2.800×1260, AMOLED, 120 Hz yenileme hızı
İşlemci: Qualcomm Snapdragon® 7 (3. Nesil)
Bellek: 12 GB + 12 GB Genişletilmiş RAM
Depolama: 256 GB / 512 GB ROM
Arka kamera: 50 MP VCS Gerçek Renk Ana Kamera, OIS, 50 MP Otomatik Odaklamalı (AF) Ultra Geniş Açılı Kamera, 119° FOV
Ön kamera: 50 MP Otomatik Odaklamalı (AF) Grup Selfie Kamerası, 92° FOV
Batarya: 5.000 mAh, 80W FlashCharge, 48 dakikada yüzde 100 Şarj
Boyut ve Ağırlık: 164,36 × 75,1 × 7,45 mm – 186 g

vivo V30 Tasarımı Nasıl?

6,78 inçlik Amoled ekranın tam ortasında yer alan yuvarlak çentik ön kamera kullanılmış, köşeler yuvarlak ve model ele avuca sığan ve tek elle rahatça kullanılabilecek şekilde tasarlanmış. İnce çerçevelere sahip ve modelin köşeleri darbelere karşı dayanıklı olacak şekilde yuvarlatılmış. Daha yumuşak kenar geçişi için 2,5D cam kullanılan Buz Beyazı renkli modeli, eşsiz 3D desene de sahip.

Üstelik cihazda, mücevher oyma tekniklerinden ilham alarak kamera modülünün etrafında yalnızca 0,35 mm kalınlığındaki metal tarafı parlatmak için elmas kesim tekniği kullanılmış.

Böylelikle Star Işığı, kamera modülüyle kusursuz bir şekilde birleşerek son dokunuşu yapıyor. İşlevsel olarak Kamera Modülü, sahneleri yakalayan çerçeveyi temsil ediyor.

Suya toza karşı ve birçok darbelere karşı dayanıklı görünüyor. Üstelik benim önemsediğim şekilde, siz kendinize yeni bir kılıf alana kadar size kullanmanız için silikon beyaz bir kılıf kutunun içerisinden hazır olarak çıkıyor.

Ben modeli test ederken arka taraftaki desenin bıraktığı hissi, Amoled ekranda parmak hareketi ile kullanırken hissettiğiniz ekran kaplamayı beğendim. dokunmatik özelliklerini rahatça kullanmanızı engellemiyor.

Peki gelelim asıl sorunun cevabına, 4 Yıllık Pil Garantili VİVO V30 5G Alınır mı?

Öncelikle 50 MP gibi, orta sınıf bir Android Telefonun kamera özelliklerine sahip gibi görünse de, kamera özellikleri bakımından daha çok selfi kamerası ve onun yaratacağı etki üzerine odaklanmış bir model olarak görüyorum. Bu nedenle daha çok güzel selfi çekmek isteyenler için ideal bir model olabilir.

4 yıllık pil sağlığı garantisini ise tek kelimeyle inanılmaz güzel ve kullanıcı tercihini etkileyecek bir özellik olarak buluyorum.

“Genelde, bir çok Android telefonun daha iki yıl bile dolmadan pil sağlıklarının yüzde 80’lerin altına indiğine şahit oluyoruz. Bu bakımdan kesinlikle tercih sebebi olabilir”

Fiyat fayda yönünden baktığımda ise 256GB depolama alanlı modelinin bile şu anda 26 Bin TL gibi bir fiyattan başladığını görüyorum. Bu fiyat aralığında rekabet çok olduğunu söylemeliyim.

Alım kararını etkileyecek temel özelliklere sahip bir model ve bu model bence özellikle Selfi ve Geniş Açılı Grup Selfilerini sevenler için ideal.

Yine de fiyatının biraz daha makul olması gerektiğini düşünüyorum.

Gerçi daha düşük bütçeli olan V30 Lite modeli de satışa sunuldu.

Özetle,

Bu haliyle bence, tasaramını, ele avuca sığan 6,78 inçlik inçlik AMOLED ekranı ve rakiplerinden çok farklı Selfi kamera özellikleriyle kesinlikle, vivo V30 5G özellikle satın alınabilir “Android Akıllı Telefon Modelleri” arasında yer alıyor.