Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

Vize Reddinde Vize Ücretini Nasıl Geri Alırız?

Son dönemlerde artan vize redleri, başvuru sürecinde ödenen ve yüklü bir meblağ tutan vize ücretlerini geri alabilir miyiz? Ne yapmalı?

Vize Reddinde Vize Ücretini Nasıl Geri Alırız?

Son dönemlerde artan vize redleri, başvuru sürecinde ödenen ve yüklü bir meblağ tutan vize ücretlerini geri alabilir miyiz? sorunu gündeme getirdi. Vize ücretleri ülkeden ülkeye değişse de kur farkından dolayı ödenen yüklü bir miktar ve 4 kişilik bir aile için se neredeyse bir kişinin seyahat ücreti kadar tutuyor… Vize reddinde vize ücretini geri almanın bir yol var…İşte detaylar!

Vize redlerinde normalde vize ücretleri geri ödenmiyor. Peki nasıl geri iade alabiliriz?

Bunun için Vize başvurusu öncesinde bir işlem yaptırmış olmanız gerekiyor. Bildiğiniz gibi vize başvurularının olmazsa olmaz evraklarından birisi de “Seyahat Sağlık Sigortası”. Bu sigortayı yaptırırken biraz daha fazla ücret ödemeniz gerekse de dilerseniz “Vize Reddi Sigortası” yaptırabilirsiniz. Böyle bir seçenek var. Eğer bu sigortayı yaptırırsanız ücretinizi vizenin red edilmesi durumunda geri alabilirsiniz.

Peki sigorta şirketleri hangi red durumlarında bu iadeyi yapıyor?

Genel olarak,

  • Konsolosluk tarafından istenen tüm dökümanlar beyan edilmiş olmasına,
  • Hukuki hiç bir engel olmamasına,
  • Son 6 ay içerisinde vize reddi olmamış olmasına rağmen verilen redlerde sigorta şirketinden iade alabiliyorsunuz.

 

Son dönemde artan sebebsiz vize redlerinin olduğu bir zamanda Vize Reddi Sigortası  şeklinde de olsa bir çözümün olmuş olması güzel.