Sosyal Medya

Otomobil

Volkswagen’in elektrikli station wagon’u ID Space Vizzion

Volkswagen'in elektrikli station wagon konsepti. Volkswagen'in elektrikli station wagon'u ID Space Vizzion hakkında bilgiler!

Volkswagen ID Space Vizzion, Elektrikli bir Station Wagon Olacak!

Volkswagen’in elektrikli otomobilleri üretilmeye başlandı. ID.3 Serisi ile yılda 330 bin adetlik üretim hedefleniyor. Ancak yeni çapraz elektrikli üretim bandında VM’nin üreteceği bir elektrikli station wagon modeli de var. Volkswagen ID Space Vizzion…

Adında da anlaşılacağı gibi bir anlamda şirketin elektrikli otomobil vizyonunun önemli göstergelerinden birisi olacak model. Bildiğimiz gibi Almanya’da ve iç Avrupa’da bizdeki sedan otomobiller gibi Station Wagon modeller çok daha fazla satıyor. bu anlamda bu model oldukça önem arzediyor.

Volkswagen tüm markalarına modüler elektrikli tahrik matrisi dedikleri platform üzerinden 10 milyon EV modeli üreterek satmayı hedefliyor. Alman otomobil üreticisinin yarının vizyonu olarak adlandırdığı Volkswagen ID Space Vizzion modeli şirketin Gran Turismo otomobilinin aerodinamik özelliklerini taşıyor ve 300 millik bir kullanım mesafesi sunuyor olacak.

Aynı zamanda dijitalleşmiş kokpiti ve çevre dostu sürdürülebilir malzemelerin kullanıldığı bir model olarak dikkat çekecek.

Elektrikli ID.3’ten sonra gelen model

Şirket, Zwickau tesisinde üretilen ilk tamamen elektrikli ID.3’ü sunduktan hemen sonra bu modeli piyasaya sürdü. Yine de VW’nin elektrikli golf arabalarının imalatından EV’lerinin imalatına geçiş yapabilmesi için fabrikaya iyi bir makyaj yaptığını da belirtmek gerekiyor.

Volkswagen’in 2022’ye kadar tamamen elektrikli modellere geçmesi ve üretim tesislerini ona göre hazırlaması gerekiyor. Bu anlamda ilk üretilecek modellerin ID.3 daha sonra ID.4 olması bekleniyor. Space Vizzion ise station wagon modeli olarak bu arada üretilebilir.

Volkswagen ID Space Vizzion şimdilik bir konsept gibi görülebilir ancak üretim bandında üretilmesi çok uzun sürmeyebilir. Modelin 2021 yılında üretim versiyonunun yayınlanması beklenebilir ve ilk olarak Avrupa, Kuzey Amerika ve Çin pazarında belki de farklı versiyonları satışa çıkabilir.

Konsept sürümünü ilk olarak 19 Kasım’daki L.A Auto Show fuarında görebiliriz.