Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Volvo Kendi Kendini Park Eden Yat İnşa Etti [VİDEO]

Volvo Kendi Kendini Park Eden Yat İnşa Etti. Volvo denizdeki yolculukları herkes için daha kolay ve daha güvenli hale getirmek için yeni sistemler geliştiriyor.

Volvo Penta Kendi Kendini Park Edecek Yat İnşa Etti

Volvo Kendi Kendini Park Eden Yat İnşa Etti [VİDEO].

Bit tekne sahibiyseniz yada onu kullanan biriyseniz. Yat limanındaki yerinize yerleşmek için türlü manevralar yapmak zorunda kalıyorsunuzdur. Bu pahalı oyuncakları kullanımında yanlış gidecek her şeyin sonuçları da pahalı.

Ancak Volvo Penta yani Volvo Motor ve Denizcilik Ekipmanları üreten yan kuruluşunun mevcut çevre koşullarını dikkate alan ve kendi kendine park edebilen bir yat inşa ettiğini duyurdu.

“self-docking yacht”  – “Kendi Kendine Park Eden Yat”

Penta başkanı Björn Ingemanson, rüzgara ve geleceğe karşı sürekli ayarlamalar yapabilen sistemin “denizin durgun görünmesini sağlayabilir” diyor. Ancak şirket tüm bu teknolojiye karşı kendi kendine park etme sisteminin tüm sürecini denetleyen bir insan olmadan, sistemin çalıştırılamayacağının altını çiziyor.

 Volvo Kendi Kendini Park Eden Yat

Yeni Sistem ilk olarak yarış gemilerinin demirlemiş olduğu Göteborg’daki Volvo Okyanus Yarışı’nın İsveç ayağı sırasında gösterildi.
Volvo Penta’nın botu, toplam uzunluğu 72.6 fit olan iki Volvo Ocean 65 yatının yanına yanaştı. Videoda gördüğünüz gibi, kaptan sadece sistemi başlatıyor ve daha sonra geminin kendisini oldukça dar bir alana nasıl yerleştirdiği izliyor.

Elbette bu, bir teknenin iskeleye güvenli bir şekilde getirilmesi sürecini otomatikleştirmek için tasarlanan ilk sistem değil.İtalyan yatçılık şirketi Astra Yacht; teknelerin dar alanlara girmesine yardımcı olabilecek daha sınırlı bir Tekne Park Yardımı sistemi göstermişti.

Bununla yeni teknoloji ile birlikte; denizdeki yolculukları herkes için daha kolay ve daha güvenli hale getirmek için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği çok açıktır.

Volvo (PRNewsWire)