Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Volvo: Oyun Teknolojisi Sürücüsüz Arabaları Daha Güvenli Hale Getirebilir!

Volvo: Oyun Teknolojisi Sürücüsüz Arabaları Daha Güvenli Hale Getirebilir. Volvo şimdi den, tehlikeli senaryoları test etmek için oyun...

Volvo, oyun teknolojisinin sürücüsüz arabaları daha güvenli hale getirmeye yardımcı olabileceğini düşünüyor!

Volvo şimdi den, tehlikeli senaryoları test etmek için oyun teknolojisini kullanan bir simülatör yaptı bile…

Kendi kendine gidebilen bir başka deyişle otonom araçları yapmak ve onları güvenli hale getirmek kolay bir mesele değil. Bir çok otomobil üreticisi ve teknoloji devi bu konuda bir çok çalışma yapıyor. Elektrikli otomobillerin çağının başladığını hissettiğimiz şu günlerde, otonom araçların daha güvenli hale gelebilmesi için sürücüsüz arabaların benzersiz bir yapay zekaya sahip olması şart. Zira bu otonom araçlara nasıl sürüleceğinin öğretilmesi gereken bir yapay zekanın eğitilmesi gerekir.

“Teoriye göre, bir yapay zeka ne kadar çok senaryo yaşarsa, yollarımızın ve otoyollarımızın düzensiz doğasını tahmin etme konusunda o kadar iyi iş çıkaracak…”

Bu nedenle gerçek dünyada testlerinde, kendi kendine giden bir otomobil bir şeyi yanlış anlarsa sonuçlarının ne olacağıyla ilgili bir dizi güvenlik endişesini herkes yaşıyor. Ancak gerçek dünya senaryolarının sanal bir ortamda testlerinin daha güvenli olabileceğini de biliyoruz.

İşte bu gerçeği, Volvo’daki mühendisler bunu dikkate alıyor ve otonom araç teknolojilerini geliştirmek için tasarlanmış bir sürüş simülatörü geliştirdiler. İşin belki de en ilginç kısmı; Volvo’nun simülatörünü hayata geçirmek için en son oyun teknolojisini kullanıyor olmasıdır.

Simülatörde hareketli bir sürücü koltuğu, dokunsal geri bildirimli direksiyon simidi ve bir VR başlığı bulunuyor. Görünüşe göre bunu gerçeklikten ayırmak zor. Ayrıca, genellikle video oyunları tasarlamak için kullanılan Unity’nin bir motorunu kullanmış.

Yazılım, Volvo mühendislerinin kimseyi aşırı tehlikeye atmadan gerçek bir test pistinde gerçek bir araba kullanarak trafik senaryolarını simüle etmelerine olanak tanıyor.

Mühendislerin herşeyin nasıl çalıştığını konuştukları video ise aşağıda;

Görünen o ki; oyun ve araç tasarımı bir tür kesişme noktasında buluştu. Bugüne kadar birçok sürüş oyunu olabildiğince gerçekçi olmayı hedeflemiştir ve görünen o ki teknoloji artık taklit ettiği araçları borcunu geri ödüyor ve onları daha güvenli hale getirmeye başladı bile…