Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

VW’nin EV Şarj Robotu, aracınızı otoparkta bulup şarj edebilir

VW'nin EV şarj robotu aracınızı kapalı garajınızda bulup şarj edebilir. Bu sayede belirli bir yere park etmek zorunda kalmazsınız.

VW’nin Prototip aşamasındaki Şarj Robotu Aracınızı Otoparkta bulup şarj edebilir

VW EV şarj rabotu özellikleri?

Elektrikli otomobiller için şarj istasyonlarından ve evinizdeki şarj edilecek sabit yerlerden bahsediyoruz ama buna gerekte kalmayabilir. Otoparkınızda bu iş için ayrılmış özel bir yere gerek kalmadan da aracınızı şarj edebilirsiniz. VW‘nin yenilikçi ve prototip aşamasındaki bu EV Şarj Robotu; bu işi aracınızı bularak yapıyor.

Tesla EV şarj robotu gibi büyük vizyoner yenliklere sahip tek otomobil üreticisi değil. VW’de kapalı garajınızda otomobilinizi bulup şarj edebilecek bir EV şarj robotu geliştirdi. Otonom yardımcı, bir bir baz istasyonunda kendisini bir akü grubuna başlar. İster uygulama, ister akıllı şebeke üzerinden olsun EV-elektrikli aracınıza kombine 50kW enerji aktarabilir. Bu seviye bir çok EV modelini tamamen şarj etmeyecek olsa da, size bir çok konuda yeterli bir menzili sağlayacaktır.

Kameralar, lazer tarayıcılar ve ultrasonik sensörler, botların hem park alanlarında gezinmesine hem de bir otomobilin şarj portunu bulmasına yardımcı oluyor. Bu EV Şarj Robotlarından birçoğu tek bir garajda da olup çalışabilir.

VW bu robotlar için kesin bir çıkış tarihi belitmiyor. Yine de otomobil endüstrisinin elektrikli geleceğe ne kadar hızlı adapte olmaya çalıştığını göstermesi bakımında önemli. Elektrikli otomobilleri şarj etmek sandığımızda daha kolay olabilir – ileride…

Volkswagen Newsroom