Sosyal Medya

Otomobil

VW Türkiye’deki Araçları Geri Çağırıyor;Teknik Güncellemeleri Yapılacak!

Volkswagen emisyon skandalı hakkında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Volkswagen ile anlaştıklarını ve araçların geri çağrılacağını açıkladı.

Volkswagen emisyon skandalı hakkında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Volkswagen ile anlaştıklarını ve araçların geri çağrılacağını açıkladı.

Bir süredir dünya gündeminde yer alan Volkswagen araçlarda yapılan emisyon skandalının Türkiye’de nasıl sonuçlanacağı herkes tarafından merak ediliyordu. Gerekli açıklama ise bugün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından geldi.

323 Bin 977 Araç Geri Çağırılacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yaşanan skandalla ilgili yaptığı açıklamada Türkiye’deki Volkswagen EA 189 dizel motora sahip 323 bin 977 araç için firma ile mutabakat sağladıklarını bildirerek, “Bu araçlar gönüllü olarak geri çağrılacak ve teknik güncellemeleri yapılacak” dedi.

vw

ABD’de yaşanan emisyon testlerinde manipülasyon yaptığı ortaya çıkan dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden olan Volkswagen’in emisyon değerlerini düşük göstererek tüketiciyi yanıltmak ve daha az vergi vermekle suçlandığını belirtti.

Açıklamasında Türkiye’de emisyondan dolayı vergi alınmadığını ve Türkiye için asıl önemli olanın emisyon değerlerinin çevre olan etkisi olduğunu belirtti. Işık ABD ve Avrupa’da olan gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek konuşmasında “Türkiye’deki Volkswagen EA 189 dizel motora sahip 323 bin 977 araç için firma ile mutabakat sağladık. Bu araçlar gönüllü olarak geri çağrılacak ve teknik güncellemeleri yapılacak” ifadelerine yer verdi.

Yapılacak olan teknik güncellemenin ise Almanya ile eş zamanlı olarak 2016 yılının Ocak ayında Türkiye’de gerçekleşeceğini belirten Sanayi, Bilim ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ayrıca firmanın ayıplı araçları gönüllü olarak çağırmayı kabul ettiği için cezai işlem uygulanmayacağını belirtti.