Sosyal Medya

Otomobil

VW’in Elektrikli Araba Planları Daha Somut Hale Geldi

VW'in Elektrikli Araba Planları Daha Somut Hale Geldi. Şirketin 2020 EV planları kapsamında, elektrikli otomobilleri ihtiyaç duyduğu ve araçalarına güç sağlayacak MEB (Modular Elektrikli Sürüş Kiti) üretecek. İlk EV modeli ise I.D. Crozz olacak.

VW ilk büyük Ölçekli EV Fabrikası için Çalışmalara Başladı

VW‘in Elektrikli Araba Planları Daha Somut Hale Geldi. alman otomobil devi Şanghay’ın yaklaşık 19 mil batısında bulunan Anting’te dünya çapındaki ilk büyük ölçekli EV üretim fabrikasını kurmaya başladı.

Şirketin 2020 EV planları kapsamında, elektrikli otomobilleri ihtiyaç duyduğu ve araçalarına güç sağlayacak MEB (Modular Elektrikli Sürüş Kiti) üretecek.

Üretim Bandında 1400 robot çalışacak ve “En Yüksek Modern Standartlarda” üretim gerçekleştirilecek. Ayrıca çevre dostu olacak fabrikada emisyonları azaltmak için düşük enerji ve su tüketimi gibi teknolojilere fazlasıyla önem verilmiş.

Elbette bu elektrikli VW modellerini üreten ilk tesis veya fabrika olmayacak. İlk üretimler Almanya  Zwickau  ve Çin’in Foshan şehrinde başlayacak. Görüldüğü üzere EV modellerini üretmek için tek fabrika kullanılmıyor. Modellere ait bileşenlerin farklı ülkelerde üretilmesi planlanıyor ve yılda 300 bin adet EV üretilmesi planlanıyor.

Çin’in otomobil piyasasının büyüklüğü göz önüne alındığında bu rakamlar normal. Ancak EV modellerini daha uygun hale getirecek ölçek ekonomi yaratılmasına da katkıda bulunabilir.

Şhanghay’ın EV Üretimi için bir merkez haline geldiğini söylemek mümkün. Tesla’da burada Gigactory kurmak için arazi garantisi almıştı ve bölgeye yatırımlar bu alanda arttı.

Volkswagen