Sosyal Medya

Yazılım

WebAssembly Destekli FireFox, Web Tarayıcısında 3D Oyunları Oynamak Keyfi!

WebAssembly Destekli FireFox, Web Tarayıcısında 3D Oyunları Oynamak Keyfi artık hayal değil. Yeni teknolojinin tüm detayları burada!

Mozilla, Modern Video Oyunlarını Web Tarayıcısına Getiriyor!

Web tarayıcısı üzerinde modern 3D oyunları oynamak Mozilla’nın WebAssembly destekli FireFox ile artık mümkün olacak.

Bildiğiniz ve tecrübe ettiğiniz üzere modern 3D video oyunları daha iyi görüntü kalitesi sunmak ve oyuncu komutlarına daha hızlı bir şekilde tepki vermek için bir ton işleme gücüne ihtiyaç duyar. Bu nedenle, bugün gördüğünüz web tabanlı oyunların çoğunun, PC veya konsolun karşılıkları arasından en iyi şekilde sıyrılmış halinin olması gerekiyor.

Firefox web tarayıcısının ardındaki ekipte, bu değişikliği kullanıcılara göstermek istiyor. Mozilla, WebAssembly’yi içeren bir tarayıcı sürümünü yayımladı.

WebAssembly Özellikli Yeni Tarayıcı! WebAssembly Nedir?

WebAssembly, Bilgisayar destekli tasarım, video ve resim düzenleme ve bilimsel görüntüleme gibi yüksek kaynaklı uygulamaları bir tarayıcıda yerel bilgisayarda olduğu gibi hızlı bir şekilde çalıştıran yeni bir teknoloji. Ayrıca, JavaScript kullanan mevcut web uygulamalarını hızlandıracaktır.

WebAssembly ile geliştiriciler bir oyun veya uygulamayı kodlayabilecek ve platformdan bağımsız olarak desteklenen bir tarayıcıda aynı şekilde çalışacağını bilecekler.

WebAssembly ile tüketiciler ise, platforma veya işletim sistemine bakılmaksızın WebAssembly özellikli herhangi bir oyunu veya uygulamayı çalıştırmak için bir web tarayıcısı kullanmanın rahatlığını yaşıyor olacaklar.

WebAssembly bu anlamda, C veya C ++ gibi diğer üst düzey bilgisayar dillerinin bir web tarayıcısında çalışmasına izin veren düşük seviyeli bir programlama dilidir şeklinde tanımlanabilir. WebAssembly uygulamaları, tarayıcınızı kullanmadan önce ayrıştırılır ve derlenir; bu yükün büyük kısmının en başta yapıldığı anlamına gelir. Javascript uygulaması genellikle tarayıcıya bir sürü kod çeker sonra sisteminizde en iyi şekilde nasıl çalıştıracağını belirler. Bu süreci yavaşlatır.

WebAssembly Destekli FireFox, WebAssembly Destekli ilk tarayıcı olacak.

Mozilla’nın öncü rolü sayesinde, Google ve Microsoft’un tarayıcıları da WebAssembly’i destekleyecek, ancak Firefox, teknolojiyi içeren ilk tarayıcı olacak.

WebAssembly olgunlaştıkça ve geliştikçe , Mozilla ekibi de onu mobil cihazlara taşımayı umuyor. Artık Doom’un modern sürümünü oynamanızı veya Mac veya PC’nizde bir CAD uygulaması çalıştırmayı hayal edebilirsiniz. Üstelik bunu web’in eklentilerden uzak kolay kullanımı ile gerçekleştirebilirsiniz.

FireFox Beta Sürümü Mac Kullanıcıları için şu anda indirilebilir durumda. PC ve Linux sürümleri de ise ekstraWi-Fi portal algılamada iyileştirmeler ve güvensiz oturum açma işlemleri için daha iyi uyarılar içeriyor.

Mozilla Login

 

Mozilla, Medium