Sosyal Medya

Android

WhatsApp artık milyonlarca (çok) eski telefonda çalışmıyor

WhatsApp eski telefonlara verdiği desteği 1 Şubat 2020 itibariyle bitirdi. Bir çok eski telefonda WhatsApp çalışmayabilir.

1 Şubat 2020 itibariyle WhatsApp eski cihazların önemli bir bölümünde kullanılamaz hale geldi

WhatsApp artık milyonlarca (çok) eski telefonda çalışmıyor.

WhatsApp, 1 Şubat 2020 itibariyle çok eski cihazlarda kullanıma verdiği desteği bitirdi. iPhone 8 ve daha eski sürümlerini çalıştıran iPhone’lar ve Android Gingerbread 2.3.7 veya daha eski sürümleri içeren eski cihazlar artık desteklenmiyor.

“Başka bir deyişle WhatsApp için işletim sisteminizi veya telefonunuzu yükseltme zamanı geldi.”

Bazı kullanıcılar için işletim sistemini güncellemek oldukça basit olabilir; iOS 8’den iOS 9’a yükseltmek oldukça kolay iken, diğer eski cihazlar bu kadar şanslı değil. Örneğin iOS 7 yüklü iPhone 4 sahibiyseniz bu güncellemeyi yapamazsınız. iOS 9 uyumlu en düşük cihaz listesinde iPhone 4S yer alıyor çünkü.

Android cephesinde işler aslında daha da karışık. Android tarafında cihazdan cihaza yüklenebilecek en son sürümü cihazınıza yükleyip denemekten başka şansınız bulunmuyor.

Aslında WhatsApp’ın eski cihazlara olan desteğinin biteceği, malumun ilanı gibi bir şeydi, an meselesiydi yani. Zira uygulamaları güvence altına almak için belki de bu bir zorunluluk haline geldi. Şirket 2017’den beri bu günün geleceği konusunda kullanıcılarını uyarmaya başlamıştı bile.

Daha yeni WhatsApp’ın desktop sürümündeki bir açıktan dolayı bilgisayarınızdaki dosyaların tehlike altında kaldığını duyurmuştuk. Bu hatayı düzelttiler ve bunun içinde güncelleme yapmak kaçınılmaz…

Yine de özellikle Hindistan gibi orta sınıf akıllı telefonların sıkça kullanıldığı bölgeler için hiçte güzel bir haber değil. WhatsApp’ın 2018’den beri günlük aktif 1.5 milyar kullanıcısı var ve bunun yüzde kaçı sistem dışında kalacak orası daha net değil.

Android Central