TeknoTalk

WhatsApp Google Aramalarında Numaranızı Gösteren Hatayı Düzeltti

WhatsApp Önemli Bir Güvenlik Açığını Düzelttiğini Açıkladı

Arama motoru botlarının Tıkla ve Sohbet bağlantılarını dizine eklemesine izin veren bir hata düzeltildi. WhatsApp bu açıkla, Google aramada kullanıcıların telefon numaralarını gösteriyordu.

TechCrunch haberine göre, WhatsApp, kullanıcıların Google arama sonuçlarında telefon numaralarını gösteren bir sorunu düzelttiğini iddia ediliyor. Değişiklik, güvenlik araştırmacısı Athul Jayaram‘ın Tıkla ve Sohbet özelliğini kullanan WhatsApp kullanıcılarının telefon numaralarının aramada dizine eklendiğini açıklamasından sonra geldi.

Sohbet için Tıkla – Click to Chat , kullanıcıların telefon numaralarıyla düz metin olarak bir bağlantı oluşturmasına olanak tanıyor. Jayaram’a göre, bağlantıların sunucu kökünde bir robot.txt dosyası olmadığı için Google’ın veya diğer arama motoru botlarının bağlantıları taramasını ve dizine eklemesini durduramıyor. Jayaram, Google arama sonuçlarında 300.000’e kadar telefon numarasının görünebileceğini ve “site: wa.me” aramasıyla bulunabileceğini söylüyor.

TechCrunch’ın belirttiği gibi, bu sorunu ilk bildiren Jayaram değil. WaBetaInfo bunu Şubat ayında belirtti. Sorun düzeltilmiş gibi görünse de, oldukça büyük bir güvenlik açığı ve görünüşe göre en az birkaç aydır bir sorun devam ediyor.

Facebook’a göre, sorunu düzeltmek için zaten çalışıyor ve Jayaram’ın bulduğu telefon numaraları arama motoru tarafından önbelleğe alınmış eski sonuçlar. Site, web sitelerini yeniden endekslemeye devam ettikçe ve dizinsiz etiket bulduğunda bunların kendilinden kalkacağını söylüyor.

Hatırlayacağınız gibi, 2018’de Facebook; zaten kullanıcıların telefon numaralarına göre kullanıcıları aramasına izin vermeyi bıraktı. WhatsApp, kullanıcıların yabancılardan gelen grup sohbet davetlerini engellemesine veya kişileri seçmesine izin vererek sohbet güvenliğini geliştirmek için adımlar attı.

Exit mobile version