Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

WhatsApp, Kendi Dosya Paylaşım Özelliğini Yakında Duyurabilir!

WhatsApp Airdrop benzeri bir dosya paylaşım özelliğini yakında duyurabilir. İddia özellikle Android kullanıcıları arasında heyacan yaratabilir. İşte WhatsApp'ın AirDrop benzeri özelliği ile ilgili detaylar...

WhatsApp, Kendi Dosya Paylaşım Özelliğini Yakında Duyurabilir!

WhatsApp Airdrop benzeri bir dosya paylaşım özelliğini yakında duyurabilir. İddia özellikle Android kullanıcıları arasında heyacan yaratabilir. İşte WhatsApp‘ın AirDrop benzeri özelliği ile ilgili detaylar…

WhatsApp uygulamasının içinden yakındaki cihazlara kolayca dosya paylaşmanızı sağlayacak AirDrop benzeri özellik yakında kullanıma sunulabilir.

İşte WhatsApp‘ın kendi dosya paylaşım özelliği hakkında konuşulan detaylar…

Bildiğimiz ve deneyimlediğimiz gibi akıllı telefonlarıyla çok sayıda fotoğraf çekmeyi ve paylaşmayı seven herkes muhtemelen AirDrop’un harika bir özellik olduğunu konusunda hem fikirdir. Ancak Apple’ın cihaz ekosistemine özgü bu özellik bu açıdan belli kullanım sınırlarına tabidir. Görünüşe göre WhatsApp bu sınırları aşmak istiyor.

WABetaInfo‘nun raporuna göre şirket, kullanıcıların dosyaları yakındaki cihazlarla paylaşmasına olanak tanıyacak yeni bir güncelleme üzerinde çalışıyor. WhatsApp’ın bu yeni özelliği şu anda geliştirilme aşamasında. (hatta henüz Beta testine bile ulaşmamış olabilir), dolayısıyla ne zaman kullanıma sunulacağı henüz belli olmasa da elimizde özelliğin neye benzeyeceğine dair iyi bir fikrimiz var.

Dosya transferini başlatmak isteyenlerin yakındaki cihazlarla mesafesinin yakın ve sallaması gerekebilir. Alıcının daha sonra WhatsApp’ı açması ve paylaşım isteğini görüp kabul etmesi için cihazını onunda sallaması gerekiyor. Henüz bu transfer mesafesinin ne kadar olması gerektiğiyle ilgili bir açıklayıcı bilgi yok.

WhatsApp Dosya Paylaşım Özelliğinde Güvenlik Özellikleri Nasıl Olacak?
WhatsApp’ın güvenlik önlemleri tarafına bakıldığında ise uçtan uca şifrelemenin metinlerde olduğu gibi bu dosyalarda (resim ve videolarda) da olması beklenebilir.

Bir başka güvenlik özelliği olarak, platform ayrıca kullanıcılar, kişileri dışındaki kişilerle dosya paylaştığında telefon numaralarını gizli tutacak.

Tüm özelliklere bakınca tam bir AirDrop benzeri özelliklerden bahsettiğimiz anlaşılıyor. Yine de dosyaların otomatik olarak kullanıcının film rulosuna mı? indirileceği yada yalnızca Bluetooth ile mi? çalışacağı gibi detaylar da henüz belli değil.

Şu anda WhatsApp, normal mesajlaşma üzerinden tek seferde 100 fotoğrafın gönderilmesine izin veriyor, dolayısıyla bu özelliğin nasıl farklılaşacağını bekleyip görmemiz gerekecek.

Yine de bu benzeşen özelliğin WhatsApp’a gelmesi bence güzel olur.