Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

WhatsApp yakında masaüstü uygulamasından arama yapmanıza izin verebilir

WhatsApp yakında masaüstü uygulamasından arama yapmanıza izin verebilir...Yeni özellik test sürümlerinde denenmeye başladı bile...

WhatsApp yakında masaüstü uygulamasından arama yapmanıza izin verebilir

Koronavirüs salgını nedeniyle görüntülü görüşmeler arttı ve Facebook ve Zoom gibi şirketler bundan tam anlamıyla yararlandı. WhatsApp, yılın başlarında grup çağrı sınırını dörtten sekiz kişiye çıkardı. Şimdi ise WhatsApp sohbet uygulaması yakında masaüstü uygulamasında da arama özelliğini tanıtacak gibi görünüyor.

Ünlü WhatsApp takipçisi WABetaInfo’ya göre şirket, bu özelliği test sürümlerinden birinde oluşturmaya başladı bile. Geliştirilmekte olan yeni özellik, hem bireysel kişiler hem de gruplar için sesli ve görüntülü arama desteği içeriyor.

WABetaInfo tarafından yayınlanan ekran görüntüleri, WhatsApp masaüstü uygulaması aracılığıyla birini aradığınızda, aramayı yönetmek için kontroller içeren yeni bir pencere açılacağını gösteriyor.

Facebook Messenger Odaları oluşturmak için kısayolu kullanırsanız; masaüstü için WhatsApp aracılığıyla zaten insanlarla görüntülü görüşme yapabileceğinizi unutmamak önemli. Ancak, yaklaşan işlevsellik, farklı olarak arama yapmak için WhatsApp’ın kendi altyapısını kullanacak.

Geliştirilmekte olan bir özellik olduğu için, WhatsApp’ın masaüstü uygulamasında aramalar için ne zaman destek sunacağını henüz bilmiyoruz. Özellik oldukça kullanışlı olabilir…Özellikle masaüstü kullanıcıları için…