Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesi planı, İletişim Mobbing’i uygulamak!

WhatsApp, gizlilik sözleşmesini kabul etmeyenin kimse ile iletişim kurmasını istemiyor. Hesabı silmeyecek ama sınırlı kullanım dediği yeni formül sonuçta aynı yola çıkıyor.

WhatsApp’ın yeni planı, İletişim Mobbing’i uygulamak!

WhatsApp gizlilik politikasını kabul etmeyenler kademi olarak daha az kişi ile iletişim kuracak…

WhatsApp’ın gizlilik politikasını kabul etmeyenlerin hesabı 15 Mayıs’tan sonra silinmeyecek ama silmekten daha beter bir durumla karşılaşacak. İletişim Mobbing’i… İşte detaylar…

Yeni gizlilik politikasını kabul etmezseniz WhatsApp yavaş yavaş çalışmayı durduracak. Sonunda kimseyle görüşüm yazışamayacak hale geleceksiniz…

WhatsApp, bu hafta sonu yürürlüğe girmesi planlanan tartışmalı gizlilik politikasıyla, bilgilerini Facebook ile paylaşmak istemeyen kişilerin hesaplarını silmeyeceğini veya devre dışı bırakmayacağını açıkladı.

Şirket, Bleeping Computer tarafından yayınlanan bir destek makalesinde, “Bu güncelleme nedeniyle 15 Mayıs’ta hiç kimsenin hesabı silinmeyecek veya WhatsApp’ın işlevselliğini kaybetmeyecek” dedi.

“Ancak WhatsApp, yeni gizlilik politikasını kabul edene kadar erişebilecekleri işlevselliği kademeli olarak sınırlamayı planlıyor.”

Sizde WhatsApp’ın yeni gizlilik politikasını kabul etmeyenlerden birisiyseniz, WhatsApp’ı muhtemelen bir kaç hafta daha düzgün bir şekilde kullanmaya devam edeceksiniz. Ondan sonrası muamma…

Muhtemelen WhatsApp size o süre zarfında periyodik yeni gizlilik sözleşmesini imzalamanız için önce bildirimler gönderecek. Şirket, “güncellemeleri kabul edene kadar sınırlı işlevsellik ile karşılaşacaksınız” diyor.

İlk önce, sohbet listenize erişimi kaybedeceksiniz. Uygulamanın birisine mesaj göndermenize veya birisini aramanıza izin vermesinin tek yolu, önce sizinle iletişime geçmesi ve WhatsApp’tan gelen bildirime dokunmanız olacak.

Birkaç hafta sonra, uygulama telefonunuza mesaj ve çağrı göndermeyi tamamen durduracak. Bireysel bekletmeler için sürecin tam olarak başladığı an herkes için farklı olacak.

İkinci aşamaya geçildiğinde, politikayı kabul etmeyenlerin uygulamayı sınırlı kullanacakları çok açık. Sohbet geçmişinizi ve diğer bilgilerin yedeğini export-dışarı aktarabilirsiniz.

Hesabınızı 120 gün kullanmadığında hesabın otomatik olarak silindiğini de hatırlatmakta fayda var…