Sosyal Medya

Android

WhatsApp’ta Özel Dosyalarını Google Drive’da Saklayanlar 12 Kasım’a Dikkat!

WhatsApp'ta Özel Dosyalarını Google Drive'da Saklayanlar 12 Kasım'a Dikkat. Android Kullanıcıları Uçtan Uca Şifreleme bu tarihten sonra olmayacak.

WhatsApp Google Drive’da Saklanan Dosyalardaki Uçtan Uca Şifrelemeyi Kaldırıyor

WhatsApp’ta Özel Dosyalarını Google Drive’da Saklayanlar 12 Kasım’a Dikkat!

WhatsApp Kullanıcıları özel dosyalarını Google Drive üzerinde uçtan uca şifreli olarak saklayabiliyordu. Bu durum 12 Kasım’dan sonra değişiyor. Google 12 Kasım itibariyle uçtan uca şifreleme sistemini Google Drive dosyaları için kullanılmayacağını duyurdu.

WhatsApp’ta Özel Dosyalarını Google Drive’da Saklayanlar 12 Kasım’a Dikkat; zira bu tarihten sonra dosyalarını saklamaya devam edenlerin özel dosyaları kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirilme riski fazlalaşıyor.

Özellikle Android kullanıcılarını dosyalarını sınırsız şekilde Google Drive üzerinde yedek olarak tutabiliyor. WhatsApp, 12 Kasım’dan itibaren Drive’da saklanan mesajlar ve medya dosyaları artık uçtan uca şifrelemenin kullanılamayacağını belirtti. Bu nedenle Drive’daki yedekleriniz kötü niyetli kişilerin eline geçmesi halinde gün yüzüne çıkarılabilir.

WhatsApp ayrıca bir yıldan fazla yedeklenmeyen dosyaları da sileceğini açıkladı. Google Drive üzerinde isteğe bağlı olarak tutulabilen yedekleriniz varsa onları hem kontrol etmenizde, hemde olası risklerde canınızı acıtacak olanları orada bırakmamanızda fayda var.

Söz konusu değişiklik şimdilik Android Kullanıcıları için Geçerli!

iPhone ve iPad sahipleri bu değişiklikten etkilenmiyor. iOS yüklü cihazlarda WhatsApp yedekleri için iCloud Kullanılıyor.