Sosyal Medya

Sağlık

WheezeScan Hırıltı Dedektörü, Çocukların Söylemediklerini Söylüyor!

Omron en yeni ürünü WheezeScan Hırıltı Dedektörü ile ebeveynlerin bu dönemde çocuklarındaki hırıltıyı kolaylıkla tespit etmelerine yardımcı olarak onlara rahat bir nefes aldırıyor. WheezeScan Hırıltı Dedektörü, özellikle 7 yaşa kadar kendini tam ifade edemeyen çocukların nefesini analiz ederek ailelere hırıltılı solunum olup olmadığını söylüyor.

WheezeScan Hırıltı Dedektörü, Çocukların Söylemediklerini Söylüyor!

Türkiye’deki her 10 çocuktan 1’i astım hastası. Özellikle astım hastası ve solunum problemi yaşayan çocuklar kış mevsiminin getirdiği soğuk havalar nedeniyle solunum güçlüğü çekebiliyor veya atak geçirebiliyor. Omron en yeni ürünü WheezeScan Hırıltı Dedektörü ile ebeveynlerin bu dönemde çocuklarındaki hırıltıyı kolaylıkla tespit etmelerine yardımcı olarak onlara rahat bir nefes aldırıyor. WheezeScan Hırıltı Dedektörü, özellikle 7 yaşa kadar kendini tam ifade edemeyen çocukların nefesini analiz ederek ailelere hırıltılı solunum olup olmadığını söylüyor.

Mevsim geçişlerindeki hava değişimleri, kış mevsiminde hastalıkların artışı özellikle astımlı çocukların şikayetlerinde de artış olmasına neden oluyor. Astımı kontrol altına alabilmek için ev tozu, polen, sigara dumanı, rutubet, küf gibi olumsuz çevresel etkenleri mümkün olduğunca gidermek, doktorunuzun önerdiği ilaç ve tedavi yöntemine sadık kalmak gerekiyor.

İhtiyaca yönelik olarak geliştirdiği farklı ürünler ile kullanıcılarına etkin tespit imkanı sunan Omron, yeni ürünü WheezeScan Hırıltı Dedektörü ile astım semptomları olan çocuklarda hırıltıyı tespit ederek ebeveynlere büyük kolaylık sağlıyor.

WheezeScan Hırıltı Dedektörü, 30 saniyeden daha kısa sürede astım semptomları olan ve özellikle kendini tam ifade edemeyen 7 yaş altındaki çocuklarda hırıltı olup olmadığını söylüyor. Yüksek hassasiyetli mikrofonu ile ebeveynlerin duyamayacağı sesleri toplayarak gürültü azaltma sistemi sayesinde ayrıştırıyor, eşsiz algoritması ile gelişmiş bilgisayar analizleri yaparak hırıltı tespiti yapıyor.

WheezeScan Hırıltı Dedektörü’nün taşıması da çok kolay olduğu için ebeveynler seyahatlerde de kolay bir şekilde yanında taşıyabiliyor hatta kreşe, anaokula giden çocuklarının çantalarına da koyabiliyor.

Astım tedavisini destekleyen ve hastane yatış oranını azaltmayı amaçlayan WheezeScan Hırıltı Dedektörü, ücretsiz uygulamasıyla da astım tektikleyicilerinin takip edilmesini sağlıyor.

WheezeScan ile hırıltı tespiti yaparken çocukların ağlamaması, konuşmaması, burnunun tıkalı olmamasına dikkat edilmesi gerekiyor.

Berlin’de Charité Üniversitesi Pediatrik Solunum ve İmmünoloji Anabilim Dalı tarafından okul öncesi yaşlardaki hırıltı problemi yaşayan çocukların aileleri arasında yapılan yürütülen çalışma sonuçlarına göre ise WheezeScan Hırıltı Dedektörü kullanan ebeveynlerin %79’u kullanımı kolay bulup, diğer ailelere tavsiye ediyor.