Sosyal Medya

Windows

Windows 10’a Yükseltme Uyarısı Neden Çıkmaz?

Windows 10'u Alın" simgesi, sizde neden görünmedi? İşte cevabı...

Windows 10’u Alın” simgesi, sizde neden görünmedi? İşte cevabı…

Windows 10’un çıkışı için artık gün saymaya başladık. Yeni işletim sisteminin çıkış hazırlıklarını yapan Microsoft ise geçtiğimiz günlerde Windows 10’a ücretsiz olarak geçebilecek olan kullanıcılara uyarılar göndermeye başlamıştı. Ancak görev çubuğundan çıkan uyarı ve bunun yanında sistem gereksinimleri, fiyatlandırma gibi konular, bazı kullanıcıların kafasını karıştırdı. Hatta bazı kullanıcılar, Windows 10 uyarısının bir virüsten kaynaklandığını sandılar.

update

Windows 7 veya Windows 8.1 kullanıp, sağ altta Windows 10 simgesini görmeyenler ise Microsoft’un verdiği bilgi sayesinde meraklarını giderebilirler. “Windows 10’u Alın uygulamasını neden göremiyorum?” sorusunun cevabı, firmanın Windows 10 sıkça sorulan sorular sayfalarında yer alıyor:

1. Cihazınız en az Windows 7 SP1’e veya Windows 8.1 Update’e güncellenmemiş.

2. Windows Update kapalı veya güncellemeleri otomatik olarak almıyor.

3. Gerekli Windows Update işlevlerini engellediniz veya kaldırdınız.

4. Windows’unuz lisanslı değil.

İlk üç sorunu Windows Update yoluyla çözebilseniz de, dördüncü sorunu çözmek için işletim sisteminizin orijinal bir kopyasını satın almanız gerekiyor. Microsoft, simgenin Windows 10’un sistem gereksinimlerini karşılamayan PC’lerde de gösterilmediğini söylüyor. Firma, 29 Temmuz 2015’ten itibaren PC’nizin uyumluluğunu test etmenizi sağlayan bir simge göstereceklerini söylüyor.

PC’niz bir okul, iş yeri tarafından yönetiliyor veya Windows’un Enterprise sürümünü kullanıyorsa, Windows 10’a yükseltme için sistem yöneticinize başvurmanız gerekecek.