Sosyal Medya

Windows

Windows 10’un Ekim güncellemesi, yenilenmiş Başlat Menüsü ile yayınlanıyor

Windows 10'un Ekim güncellemesi, yenilenmiş Başlat Menüsü ile yayınlanıyor. Microsoft, basitleştirilmiş bir tasarıma sahip olduğunu ve artık.

Windows 10’un Ekim güncellemesi, yenilenmiş bir Başlat menüsü ile yayınlanıyor

Windows Başlat Menüsü yeni bir makyaj alıyor… Microsoft, Windows 10 Ekim 2020 güncellemesini yayınlamaya başladı ve işletim sistemi için en büyük güncellemeden uzak olsa da, kayda değer birkaç yeni şey var.

İlk olarak, Başlat menüsü değişikliği var. Microsoft, basitleştirilmiş bir tasarıma sahip olduğunu ve artık şeffaf bir arka plana sahip döşemelerin daha tek tip bir görünüme kavuştuğunu söylüyor. Windows ayarlarında Başlat, görev çubuğu ve işlem merkezi aracılığıyla işleri biraz canlandırmak için bir vurgu rengi ekleyebilirsiniz.

Microsoft Edge artık işletim sisteminde biraz daha derinlemesine yerleştirildi. Web sitelerini görev çubuğunuza sabitlerseniz, simgenin üzerine geldiğinizde o site için açmış olduğunuz tüm sekmeleri görebilirsiniz. Menü, Sadece açmış olduğunuz uygulamaları sıkıştırmakla kalmayacak, tüm açık sekmelerinizi bu görünümde Edge’de de göreceksiniz.

Güncelleme, ekranınızın yenileme hızını grafik kartı yazılımınız aracılığıyla yapmak yerine; doğrudan sistem ayarlarından yükseltme seçeneği de dahil olmak üzere bir dizi başka özelliğe sahip. Bildirimler artık uygulama logolarını içeriyor ve ping’in nereden geldiğini bir bakışta görmeyi kolaylaştırıyor. Kapak tarafında, 2’si 1 arada bir dizüstü bilgisayarda tablet moduna geçtiğinizde bir bildirim almazsınız. Bu arada Microsoft, yeni kullanıcılar için görev çubuğundaki dağınıklığın bir kısmını da temizledi.

Her zaman olduğu gibi, Microsoft’un güncellemeyi herkese sunması biraz zaman alacak. Bilgisayarınızda veya dizüstü bilgisayarınızda kullanılabilir hale gelmesi birkaç gün hatta bir kaç hafta da sürebilir.