Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

PC gibi Çalışan Windows Phone, HP Elite X3

PC gibi Windows Phone, HP Elite X3. HP Elite X3 PC gibi çalışan Windows Phone rüyasına çok yaklaştı. HP Elite X3.

PC gibi çalışan Windows Phone, HP Elite X3

HP Elite X3 PC gibi çalışan Windows Phone rüyasına çok yaklaştı.

HP Elite X3 hakkındaki herşey bir kumar gibi gözüküyor. İlk Windows Phone cihazı Microsoft Lumia 950’den sonra ilk büyük Windows Phone cihazı olarak karşımıza çıkıyor. HP kurumsal pazardaki müşterilerine telefon üzerinden hem masaüstü hemde dizüstü özelliklerini getirme yeteneğine bahis oynamış gibi duruyor. Blackberry kullanan işletmeleri bu konuya özendirmeyi umuyor. Spectre 13 gibi ultraportable bir cihaz varken bunu 699$ Elite X3 modeli ile gerçekleştirmesi zor görünüyor.

Elite X3’ün bireylerin günlük telefon ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanmış bir şey değil. Daha çok işletmelerin cihaz maliyetleri azaltacak herşeyin bir arada olduğu bir ürün olarak karşımıza çıkıyor.

HP kurumlardaki 3 temel ihtiyacı bir arada sunmaya çalışıyor.

  1. Enterprise akıllı telefon
  2. Masaüstü Bilgisayar (799$’lık Dock Paketi ile)
  3.  Ultraportable Laptop (1.299$’lık Lap Dock ile)

Bu iki masaüstü aksesuarı ile Windows Phone Mobil işletim sistemi bir PC gibi çalışmasına olanak sağlıyor.

Kağıt üzerinde IT yöneticileri için yönetmek anlamında nefis bir şey. Ancak herşeye rağmen Hp’nin özel dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarını değiştirmeden önce kat etmesi gereken çok yol var.

HP Elite X3

Öte yandan HP Elite X3 şirketin iyi görünümlü bir akıllı telefon inşa edebileceğini iyi bir örnek teşkil ediyor.

Hp Elite X3 Teknik Özellikleri

Bu büyük cihaz 5.96-inch WQHD (2,560 by 1,400) AMOLED ekrana sahiptir. Kavisli kenarlar ve plastik kasa ile oldukça iyi hissettiriyor. Alt kısmında ise dikkat çekici krom kaplamalı stereo Bang & Olufsen hoparlörleri var. 16 piksel kamera ve parmak izi sensörü, ön tarafta ise 8 MP selfi kamerası bulunuyor. Biyometrik kimlik doğrulamaya hizmet veren bir iris kamerası.

İçeride Qualcomm Snapdragon 820, 4GB RAM, 64GB depolama alanı. MicroSD kart ile 2TB’a kadar genişletebiliyor. Telefonu uluslararası seyahatlar için yararlı kılan tek ve çift SIM modeleri mevcut. 192 gram (0.42 pounds) ağrılığında.

Bir mobil cihaz olarak HP Elite X3 iyi bir Windows Phone.

Yine de eksikleri yok mu? olmaz mı? Hp Elite X3 kamerada şaşırtıcı derecede yavaş. Otomatik odaklanmada gözle görülür bir yavaşlık var.

HP Elite X3

Hp Windows Destekli bir telefon inşa etmek için neden bu kadar uğraşıyor derseniz aslında işin içinde başka bir hedefi var.

Sürekli Modda HP Elite X3 kullanırken Windows uygulamalarını çalıştırmanızı sağlayan sanallaştırılmış bir ortam var.

Microsoft’un lanse ettiği Continuum özelliği burada devreye giriyor. Sadece Universal Windows Uygulamaları ile çalışır. Fakat yeteri kadar iyi değil henüz.

Fiyatlandırmada ise;

  • Aylık kullanıcı başına 49 dolar. Bunun içinde 4GB RAM  10 Uygulama ve 40 Saat kullanım sınırı var.
  • Premium sınıfta kullanıcı başına ise aylık 79 dolar. Limitsiz uygulama,8GB RAM ve 80 saat kullanım limit.

HP Elite X3

IT departmanlarında kendi uygulamalarını kullanmak isteyeceklerinden bazı seçenekler pek mantıklı gelmiyor.

21 Ekim’de satışa çıkacak Hp Elite X3 ile Desk Dock. Desk Dock içinde 2 tane USB 3.0 portu,1 USB-C bağlantısı, Ekran için Displayport ve Ethernet girişi. Krom kaplamalı ve plastik malzemeden üretilmiş.

HP Elite X3

Aslında projenin en kötü yanı belkide Microsoft’un son dönemdeki mobil ilgisizliği olabilir. PC gibi çalışan bir Window Phone temelde mümkün olduğu bu ürünle görünüyor.

Engadget